Trendyolu kim kurmuştur?

Demet MutluTrendyol / Founder

Demet Mutlu Trendyol nasıl kurdu?

Türkiye'ye ziyareti sırasında özellikle giyim alanında e-ticarette boşluk olduğunu gören Demet Mutlu, eğitiminin ikinci yılında Trendyol'u kurmak için Harvard'ı bıraktı ve 2010 yılında Trendyol'u kurdu.

Trendyol ortakları kim?

Yatırımcılar. 300 bin dolar sermaye ile kurulan Trendyol, 2010-2011'de Tiger Global ile Kleiner Perkins'ten ve 2014'te EBRD'den yatırım aldı. Dünyanın lider e-ticaret gruplarından Alibaba Group, 2018'de Trendyol'a ortak oldu. Alibaba'nın yaptığı yatırım ile Tiger Global, Klein Perkins Caufield Byers ve EBRD çıkış yaptı …

Trendyol nasıl kuruldu?

2010 senesinde yayın hayatına başlamış olan Trendyol Group, Türkiye'de moda sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesidir. 2010 senesinde Demet Mutlu tarafından 300 bin dolar sermaye ile Bebek'teki evinin salonunda kurulmuştur. 2018 senesinde Trendyol pazaryerinin u'i Alibaba tarafından satın alınmıştır.

Trendyolmilla sahibi kim?

Trendyol'un sahibi Demet Mutlu Türkiye'nin en büyük online ticaret sitelerinden birinin sahibi ve kurucusudur.

Trendyol Alibabaya kaça satıldı?

alibaba'nın trendyol için 728 milyon dolar ödemesi.

Trendyol Türkiye’nin mi?

Trendyol 2010 yılında İstanbul'da Demet Mutlu tarafından bir teknoloji şirketi olarak kuruldu. Türkiye'deki merkezi İstanbul Sarıyer'de bulunuyor. Trendyol Grup olarak yoluna devam eden şirketin bünyesinde, Trendyol.com, Modagram.com ve Milla by trendyol var.