Hanefiler'e göre gusül için niyet şart olmamakla birlikte, ağıza ve burna su almak farzdır (İbnü'l-Hümam, Fethu'l-Kadir, Duru'l-Kütübi'l-İlmiyye, Beyrut). Bu itibarla, denize giren kimse, ağız ve burnuna su aldığı takdirde gusletmiş olur.Aug 6, 2014

Deniz suyu ile abdest alınır mı?

Eğer onunla abdest alırsak susamış (susuz) kalırız. Bu sebeple deniz suyu ile abdest alabilir miyiz? diye sordu. Buna cevaben Resûlullah Sallallahü Aleyhi ve Sellem, "Deniz suyu tahir, temizleyicidir, helaldir." buyurdu.

Denize girdikten sonra namaz kılınır mı?

Deniz, göl ve havuza girmekle gerçekleşen boyabdestiyle, temizlik şartı sağlanmış olur, dolayısıyla bu yıkanmayla her türlü ibadet yapılabilir.

Hangi su ile abdest alınmaz?

Yağmur, dere, nehir, kaynak, kuyu, deniz ve kar suları, mutlak sudur. Müstamel su ve pis su ve çiçek suyu, üzüm suyu gibi, cinsi, sıfatı da söylenen sular mutlak su değildir. Bunlar ile abdest ve gusül alınmaz.

Ağza ve burna su vermeden gusül olur mu?

Hanefîler'in gusülde, Hanbelilerin ise hem abdest hem de gusülde ağız ve burnun iç kısımlarının yıkanmasını farz kabul etmeleri, yıkanması gerekli organlarda, bu arada ağzın ve burnun içerisinde çeşitli nedenlerle suyun ulaşmadığı kuru bir yerin kalmamasını da zorunlu kılmaktadır.

Sıvı olan ağır necasetin ne kadarı namazı bozar?

SIVI NECASET MİKTARI… Avucun parmak diplerinden başlayıp avuç içi kadar olan yeri kapsayan el ayası, Galîza olan pislik; sıvıysa bir el ayasından, katı ise bir dirhemden fazlası namaza engel olduğu bilinmektedir.

Namaz abdesti banyoda alınır mı?

(İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtar, I, 133). Ancak günümüzde temizlik amacıyla tanzim edilen mekânlarda genellikle banyo, lavabo ve klozetler birlikte yer almaktadır. Bu durumdaki banyolarda, necaset bulunmadığı için abdest almak veya banyo yapmakta sakınca yoktur.

Hangi su ile abdest alinir?

Müstamel su ve pis su ve çiçek suyu, üzüm suyu gibi, cinsi, sıfatı da söylenen sular mutlak su değildir. Bunlar ile abdest ve gusül alınmaz. Bunlara (Mukayyed su) denir. Zemzem suyu ile abdest ve gusül alınır.