Engelliler için devlet memuru nasıl olunur?

2022 Yılında engelli memur işe alım şartları kapsamında @ ve üzerinde engeli bulunanlar devlet memuru olmak için başvuru yapabilir. Engelli memur işe alım şartlarını karşılayanlar E-KPSS'ye girerek ya da kuraya kayıt yaptırarak bunların sonuçlarına göre devlet memurluğu için tercih yapıp atanabilirler.

Engelli Kadrosu yüzde kaç?

4857 sayılı İş Kanunu 30. Maddesi uyarınca, işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler.

2022 engelli kura ile memur alımı ne zaman?

Adaylar, 2022-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'na ÖSYM'nin sitesinden erişebiliyor. İşte, engelli memur atamasında son bilgiler… EKPSS tercihleri 5 Ocak 2022 tarihinde başladı. Adaylar işlemlerini 14 Ocak günü saat 23:59'a kadar yapabilecekler.

Engelli atamalarında yaş sınırı var mı?

Soru 14: EKPSS yerleştirmelerinde üst yaş sınırı var mıdır? EKPSS/kura başvurularının başladığı ilk gün itibarıyla, 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Kamuya engelli alımı var mı?

Bakan tarih verdi. Kamuya, Ocak 2022'de 2 bin 927 engelli memur ataması yapılacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2022 yılı Ocak ayı sonunda 2 bin 927 engelli memurumuzun kamuya atamasını gerçekleştireceğiz.

EKPSS için yüzde kaç rapor gerekli?

EKPSS sınavına katılmak için belirlenen engel oranı var mıdır? Sınava girebilmek için engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.

200 kişinin çalıştığı yerde kaç engelli?

Aynı il sınırları içerisinde 50 ve daha üzeri işçi çalıştıran işverenler mevcut çalışanlarının %3'ü kadar engelli personel çalıştırmakla yükümlüdürler. Bu oran özel sektör için uygulanan orandır, kamu işyerleri için mevcut çalışan sayısının %4'ü kadardır.