CEVAP: Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş(olma) şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

DGS sınavı kazandıktan sonra kaç yıl okunuyor?

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir.

DGS ile geçiş yapınca kaçıncı sınıftan başlarım?

2) Dikey geçişle kaçıncı sınıftan başlayacağım? Dikey geçişle kayıtlanan öğrenciler 3. sınıfa intibak ettirilmektedir.

DGS kaç yılda biter?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), üniversitelerin (açık öğretim de dahil) ön lisans yani 2 yıllık programlarında okuyup mezun olan kişilerin lisans programlarına yani 4 yıllık programlara geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sınav türüdür.

DGS için neler gerekli?

DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER DGS yerleştirme sonuç belgesi. Lise diplomanın aslı ve fotokopisi. Ön lisans diplomasının aslı ve fotokopisi veya ön lisans mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi.

DGS Veterinerlik kaç yıl okunuyor?

Bölümün toplam süresi 5 yıl olduğu için, geçiş yapan öğrenciler dersleri saydırmalarına rağmen bölümü tamamlamaları 4 yılı bulabiliyor. Tüm bunlara ek olarak bu bölümü tercih eden kişilerin hayvanları sevmesi gerekiyor.

DGS sınavı ile açıktan okunuyor mu?

40- Açık öğretim ön lisans okuyorum DGS ye girebilir miyim? CEVAP: Evet. Girebilirsiniz.

DGS ile geçiş yapınca burs kesilir mi?

2 yıllık önlisans programı okurken burs veya kredi aldıysanız ve DGS ile lisans programa geçiş yaptıysanız KYK yönetmeliğinde şu ibare yer almaktadır: “Önlisansta kredi/burs alan öğrenciler sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde kredi/burs almaya devam ederler.” Yani bu öğrencilerin yeniden başvuru …