Giriş tuşuna basınız > Kartsız İşlem > Türkçe > Ödeme İşlemleri > Eğitim Ödemeleri > MEB Ödemeleri > Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı ekranını takip ediyorsunuz. Devamında TC kimlik numaranızı giriyorsunuz ve parayı yatırıyorsunuz. Sonraki ekranda bilgileri kontrol edip onaylıyorsunuz.

Direksiyon sınav parası nasıl yatırılır?

Direksiyon sınav ücreti yatırma. Direksiyon sınavına girecek kursiyerler, sınav ücretini banka şubeleri, ATM'ler veya sürücü kursu aracılığı ile ödeyebilir. Sınav ücretini internetten online yatırma imkanı bulunmamaktadır.

Direksiyon sınavı parası ne zaman yatırılır?

Direksiyon sınav ücreti 2021 yılı için 130 TL dir. Teorik sınavdan başarılı olduktan sonra direksiyon sınavına en geç 10 gün kala kursa yatırılır. Bu süre içerisinde kursa direksiyon sınav ücretini yatırmayan kursiyerler sınava girme hakkını kaybedecek ve de bir sınav hakkını kullanmış sayılacaktır.

Ehliyet sınavı parasını nasıl yatıracağız?

Milli Eğitim Bakanlığı Ödeme Servisi ile yatırma: odeme.meb.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızla Başvuru türü "MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ E_SINAVI" seçerek banka veya kredi kartınızla yatırabilirsiniz.

Direksiyon sınav harcı hangi bankaya yatıyor?

Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaktır.

Direksiyon sınavı 3 hak ücreti ne kadar?

Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor…

Direksiyon sınavını geçtikten sonra ne kadar para yatırma?

Vergi Dairesine, İnternet Vergi Dairesine veya Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankasına: Sürücü belgesi sınıfınıza uygun yukarıda belirtilen sürücü belgesi harç bedeli, Vergi Dairesine, İnternet Vergi Dairesine veya Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankasına: 2021 yılı için 225,00 ₺ sürücü belgesi değerli kağıt bedeli, …

Direksiyon sınav ücreti nereye yatırılır 2022?

İlk defa direksiyon sınavına girecek bir sürücü adayının direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret 160 TL'dir. MEB'e ödenen bu ücret sabittir ve ilden ile değişmez. Devlet bankalarına ödeme yaparak dekontu sürücü kursuna vermeniz gerekmektedir. Tabi ki sürücü kursu sizin adınıza ödeme yapabilir.