Diyarbakir istinaf mahkemesi ne kadar sürer?

İstinaf Süresi Ne Kadar? İstinaf süresi hukuk davalarında gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki haftadır. Ceza istinaf süresi; kararın açıklandığı duruşmaya katılan taraflar için karar tarihinden itibaren 7 gündür.

Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?

Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır? İstinaf aşamasındaki tüm dosyalar, e-devlet uygulamasından E-Devlet Şifresi, Elektronik İmza, Mobil İmza veya İnternet Bankacılığı ile e-Devlet Kapısı sistemine giriş yaparak; https://www.turkiye.gov.tr/davalarim adresinden sorgulama yapılabilir.

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi hangi illere bakar?

DİYARBAKIR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi olarak yargı çevremiz Diyarbakır, Batman, Bingöl, Elazığ, Mardin, Midyat, Siirt, Şırnak, Cizre Ağır Ceza Merkezlerini ve bağlı mülhakatlarını kapasamaktadır.

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi nedir?

Bölge adliye mahkemesi, diğer bir deyişle istinaf mahkemesi; ilk derece hukuk ve ceza mahkemelerinin kural olarak son kararlarına karşı yapılan istinaf başvurularını incelemekle görevli üst derece mahkemesidir. … Uygulamada bölge adliye mahkemeleri için “BAM” kısaltması kullanılmaktadır.

Diyarbakır 1 ağır ceza mahkemesi başkanı kimdir?

Protokol Listesi Yeni

İBRAHİM ÖZGÜNGÖR1. AĞIR CEZA BAŞKANI229 16 00
YASİN UĞURER2. AĞIR CEZA BAŞKANI229 16 00
MUSTAFA KEMAL ÇETİN3. AĞIR CEZA BAŞKANI229 16 00
YASİN TEMEL4. AĞIR CEZA BAŞKANI229 16 00
RECEP SİNAN YURTTUTAN5. AĞIR CEZA BAŞKANI (1. HEYET BŞK.)229 16 00

Bölge adliye mahkemesi hangi davalara bakar?

Bölge adliye mahkemeleri diğer adıyla istinaf mahkemeleri adlî yargı ilk derece mahkemelerince verilen ve kesin olmayan hüküm ve kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleyip karara bağlamak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla görevli üst derece mahkemelerdir.

Diyarbakır BAM ne zaman açıldı?

Mahkemeler listesi

AdYerKuruluş
Diyarbakır Bölge Adliye MahkemesiDiyarbakır02 Eylül 2019
Erzurum Bölge Adliye MahkemesiErzurum20 Temmuz 2016
Gaziantep Bölge Adliye MahkemesiGaziantep20 Temmuz 2016
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesiİstanbul20 Temmuz 2016