Tel takanlar için yeme-içme: Ağızdaki tellerin çok hassas olduğunu düşünürsek, özellikle yemek esnasında ısırma hareketi yapmamalı, sert bir meyve ya da yiyecek yememeli, yiyecekler mümkünse bölerek, keserek yenmelidir. Genellikle çatal-bıçak ile yenebilecek yemekler tercih edilmelidir.

Diş tellerine ne kadar sürede alışılır?

Diş teli takıldıktan sonra geçen 3-10 gün içinde bir alışma dönemi olur. Bu süreçte dişlerde biraz sızlama tarzında ağrılar meydana gelse de, bu geçici bir durumdur.

Diş teli olanlar cips yiyebilir mi?

Patlamış mısır, cips, kabuklu kuru yemiş gibi birtakım yiyecekleri hayatınızdan belirli bir süre çıkartmanızda fayda var. Bunların yanı sıra elma, havuç gibi sert meyveler ve pizza köşesi, ekmeğin sert kabuğu gibi yiyecekleri dikkatli yemelisiniz.

Tel takıldıktan sonra ne yemeliyim?

Diş teli takılıyken yenilebilir yiyecekler içerisinde; yoğurt, patates püresi, yumuşak meyveler, çorba çeşitleri, omlet, deniz ürünleri, yulaf ezmesi gibi yiyecekler ilk sırada gelebilir. Bu tür yumuşak sebze ve meyveler diş teli takılı olduğu sürece yenilebilir.

Diş teli olanlar gevrek yiyebilir mi?

Diş tellerinizin dilinden konuşmayı öğrenmelisiniz. Yani, yapışkan veya gevrek gıdaların braketlerinize zarar verebileceğini hatta, dişinizden ayrılmalarını, (braket kopması, kırılması, çıkması) sağlayabileceğini her zaman hatırlamalısınız.

Diş teli yüz şeklini değiştirir mi?

Diş telleri yüz hatlarında değişiklik yapabilirler. Ancak bu zannettiğiniz gibi çok kontrollü bir durum değildir. Şartlar uygunsa meydana gelir, genellikle dudaklarda görülür ve ön-arka yöndedir.

Diş teli çene şeklini değiştirir mi?

Çene bozuklukları sadece telle düzelmez. Çene bozuklukları erken yaşlarda tel tedavisi ile tamamen düzeltilebilir. Yani çene ileri ya da geri alınabilir.

Diş teli olanlar neden cips yiyemez?

Diş telleri, bantlar veya pekiştirme apareyleri yiyeceklerin tutunmasına sebep olur ve fırçalamak zorlaşabilir. Biriken plak içinde bakteriler yiyecek ve tükürük bulunur, bu plak uzaklaştırılmazsa diş ve dişeti hastalıklarına ve çürüklere neden olabilir.