DOGECOIN NEDEN YÜKSELİYOR? Bir tür “meme token” (parodi simgesi) olarak piyasaya sürülen Dogecoin (DOGE) 24 saatte gösterdiği yüzde 45'e yakın yükseliş ile fiyatını 0,013 dolara çıkardı. … DOGE için yaşanan artışın arkasındaki etkenlerden biri meme coin'in (parodi para) yaşadığı DeFi gelişmesi olarak gösteriliyor.

Dogecoin neye göre yükselir?

Dogecoin'in fiyatının yükselmesine temel neden olarak ise internet ortamında aldığı övgüler gösterilebilir. Çevrimiçi yatırımcıların, hızla kâra geçmek için Dogecoin'in fiyatını artırması ve özellikle Elon Musk gibi ünlü milyarderlerin sosyal medyada Dogecoin'i tanıtması bu yükselişin nedenlerinden.

Elon Musk neden Dogecoin?

Elon Musk, Dogecoin'e neden destek verdiğini, kripto para biriminin kurucularından birine verdiği yanıtla 23 Aralık'ta açıkladı. Attığı tweet'te "Amacım bir şeyler inşa etmek, para kazanmak ve eğlenmek" diyen Billy Markus, "Bitcoin'in sadece yeni zengin insanlara güç verdiğini" savundu. … Doge'u bu yüzden destekliyorum.

Dogecoin ilk çıktığında ne kadardı?

Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılmaktadır. Şaka amaçlı çıkan coin 0.57 $ seviyesine kadar çıkarak kamuoyunu şaşırtmıştır.

Dogecoin neden çıktı?

Dogecoin sosyal medyada yapılan bir espriyle ortaya çıktı. 2013'te Adobe şirketinde çalışan Jackson Palmer, o dönem internetin en popüler tartışma konularından kripto paralar (coin) ile en popüler imgelerinden Shiba köpeğini (dog'dan türetilmiş doge) birleştirerek Dogecoin terimini ortaya attı.

Dogecoin kaç katına çıktı?

2013'te yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından şaka olarak oluşturulan kripto para Dogecoin, 2020'nin son günlerinde 0,045 dolardan işlem görüyordu. 2021 yılına hızlı giren Dogecoin, yılbaşından bu yana yaklaşık 92 kat artarak 0,41 dolara yükseldi.

DOGE arzı sınırlı mı?

Dogecoin'in arzı sabit değil, bu da dolaşımdaki miktarının her zaman artmaya devam edeceği anlamına geliyor. Buna karşılık, Bitcoin arzı 21 milyon birimle sınırlı ve bu nedenle de kripto yatırımcıları arasında bir tür "dijital altın" olarak tanımlanıyor.

Dogecoin arzı ne kadar?

Dolaşımdaki arz 132,670,764,300 DOGE coin ve azami seviye arzı.