Down Sendromlular zarar verir mi?

Davranış problemleri down sendromlularda çok fazla öne çıkan problemler değildir. Farklı sebeplerle mental retardasyonu (zihinsel gelişme geriliği) olan çocuklara göre kendine zarar verme, saldırganlık vb. davranışsal problemler down sendromlularda daha az sıklıkta karşımıza çıkar.

Down sendromu riski kimlerde görülür?

Ortalama her 800 doğumda bir görülmektedir en büyük risk faktörü ileri anne yaşıdır. Yani 35 yaş üstü gebelik, down sendromu riskini 50'de bir oranda arttırmaktadır. Ancak son yapılan çalışmalarda genç annelerin de Down Sendromlu bebek doğurma riski artmıştır ve bu oran u-80 civarında bulunmuştur.

Down Sendromlular aşık olur mu?

Bir diğer konu ise down sendromu olan kişilerin evliliği ve çocuk yapması durumlarıdır. Birçok kişinin merak ettiği down sendromlular kısır mı sorusun cevabı hayırdır.

Down sendromlu bebeği aldırmak caiz mi?

Down sendromu gebelik sonlandırma işlemi mümkün görünmüyor.

Down Sendromlu insan ne kadar yaşar?

Down sendromlu çocuklar için 20. yüzyılın ortalarındaki ortalama yaşam süresi 10 yıl ile sınırlıyken günümüzde bu rakam 50-60 yıl arasında değişkenlik gösterebilir.

Down sendromu anneden mi babadan mı?

Bunun nedeni anne ya da babadan çocuğa geçebilmesi ve döllenme aşamasında oluşabilmesidir. Translokasyonda ebeveynlerden birinin taşıyıcı olması durumunda sendromun kalıtsal olma olasılığı %33'dür. Taşıyıcı olan anne ise çocuğun Down sendromlu doğma olasılığı %20, taşıyıcı baba ise bu oran %2-5 arasıdır.

Down sendromu geni kimden kaynaklanır?

Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. İnsan; 23 anneden, 23 babadan olmak üzere toplam 46 kromozoma sahiptir. Down sendromu ise, en basit şekliyle kişide toplam 46 kromozom olması gerekirken, 47 kromozom olması sonucunda oluşmaktadır.