Doğu Ekspresi turu ne kadar sürüyor?

Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 26 saat içerisinde tamamlamaktadır.

Doğu Ekspresinde tren duruyor mu?

Turistik Doğu Ekspresi ve Doğu Ekspresi Seçenekleri İlk seferine 15 Mayıs 1949'da başlayan Doğu Ekspresi, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Kars hattında işletiliyor. 1300 kilometrelik parkuru yaklaşık 25 saatte kateden tren, yolculuk sırasında 53 istasyonda duruyor.

Doğu Ekspresi turu nedir?

Doğu Ekspresi; Ankara'da başlayan ve Kars'ta biten, masalsı manzaralar sunan kompartımanlı tren yolculuğuna deniyor. Türkiye'nin en uzun tren yolculuklarından biri olması, özellikle genç kitle arasında popülerliği ve seyahatin eğlenceli geçmesi, Doğu Ekspresi'nin tercih edilmesini sağlıyor.

Tren bileti nasıl alınır?

İstasyonlarda yer alan gişelerden trenin hareket saatinden 5 dakika önceye kadar çıkış istasyonunu seçip bilet satın alabilirsiniz. Çağrı merkezi veya internet üzerinden ise trenin hareket saatinden 15 dakika önceye kadar bilet satın alınabilmekedir.

Doğu Ekspresi sigara içiliyor mu?

Trende sigara içmek kesinlikle yasak.

Doğu Ekspresi turu nerelerden geçiyor?

Özellikle genç kitle arasında popüler olan Doğu Ekspresi güzergahı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars'tan oluşuyor. Ara duraklarda birkaç dakika duraklarken, ana duraklarda ise bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabiliyor.

Doğu Ekspresinde mescit var mı?

TCDD Doğu Ekspresi'nde mescit bulunmuyor. 24 saat sürebilen bir yolculukta; ülkenin yaklaşık %90'i müslüman iken mescit bulunmamasının ne gibi bir gerekçesi olabilir.