eposta ya da İngilizce: e-mail, İnternet üzerinden gönderilen dijital mektup. Elektronik posta kavramının akronimidir. Görsel olarak kâğıt bir mektup ile aralarında büyük bir fark yoktur. e-postalara resim, müzik, video gibi her türlü dosya türü eklenebilir ve diğer alıcının bilgisayarına transfer edilebilir.

Elektronik posta nedir ilkokul?

Elektronik posta (kısaca eposta, İngilizce e-mail), kullanıcıların sayısal ortamda yazdıkları ve birbirlerine gönderdikleri iletilere verilen addır. … Web sayfasıyla ve özel eposta programları (Outlook, Eudora, Thunderbird, vs.) ile çeşitli prokollerle (POP3, IMAP, vs.) postaya ulaşılır.

E-posta nedir faydaları nelerdir?

Eposta insanların birbiri ile iletişime geçmelerini ve elektronik ortam üzerineden iletişime geçmelerini sağlar. … Ayrıca eposta ile resim, müzik, video gibi her türlü dosya türü de gönderilebilir. Hem ucuz hemde hızlı bir iletişim yolu olan e-postalar mektuplardan daha fazla kullanılır.

E-posta kullanım alanları nelerdir?

Eposta genel olarak kurumlar arası iletişim, kurumların kullanıcılarla iletişimi ve resmi yazışmalarda yaygın olarak tercih edilir. İşte, merak edilen tüm detaylar. E-postaların genel kullanım alanları resmi yazışmalar olup şirketlerin kullanıcılarla veya diğer şirketler ile olan iletişimini hızlandırmayı amaçlar.

E-posta nedir uzun anlatım?

Türkçe kullanımı elektronik postadır ancak daha çok e-mail olarak adlandırılır. … Bir bakıma mektupların bilgisayar ortamındaki haline eposta/e-mail denmektedir. Metin içeriklerine ek olarak çeşitli dosyaların paylaşımlarına da olanak sağlar.

Elektronik posta ne demek?

eposta ya da İngilizce: email, İnternet üzerinden gönderilen dijital mektup. Elektronik posta kavramının akronimidir. … Eposta adresleri; kullanıcı adı, adres işareti, hesabın oluşturulduğu sitenin eposta sunucusunun adı, nokta (.) ve site uzantısının aralık bırakılmadan yazılması ile oluşur.

E mail kk nedir?

l Karbon Kopya “KK” (CC, Carbon Copy): İletiiyi yollamak istediğiniz kişi dışında başka alıcılara da gönderilmesini sağlar. Gönderilen posta bu kısma yazılan kişileri doğrudan hitap etmemektedir. İleti, bu kişileri de yollanan postadan haberdar etmek için yollanmıştır.

E-posta örnekleri nelerdir?

Elektronik ortamda bu adres, e-mail (eposta) adresi olarak adlandırılır. Eposta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.