EdirneSegedin Antlaşması, 1444 yılında Osmanlı Devleti ve Macaristan arasında imzalanmış bir barış antlaşmasıdır. Papa IV. Eugenius János Hunyadi'nin kumandanlığı altında Macar, Sırp, Bosna ve Eflak kuvvetlerinden oluşan bir Haçlı ordusunu Sultan II. Murat'ın kumandanlığı altındaki Osmanlı ordusunun üzerine gönderdi.

Edirne antlaşması kiminle yapıldı?

Edirne Antlaşması, 14 Eylül 1829 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu arasında Edirne şehrinde imzalanmış bir antlaşmadır. 1828-1829 Osmanlı-Rus Savaşı'nı sona erdirmiştir. Bu antlaşmayla Yunanistan bağımsızlığını kazanmıştır.

Edirne Segedin Antlaşmasının sonuçları nelerdir?

Edirne Segedin Antlaşması Sonuçları – Tuna nehri Osmanlı imparatorluğu ve Macaristan arasında bir sınır yer olarak belirlenmiştir. – Haçlı ordusu Avrupa'da iyice güçlendi. – Osmanlı devleti bu antlaşma sonucunda Balkanlar'da zaman kazandı. – Macaristan arasında bir tampon bölge oluştu.

Edirne Segedin Antlaşması maddeleri nelerdir?

1) Sırbistan bağımsız olacak, fakat Osmanlıya vergi verecek, 2) Eflak Macaristan denetimine bırakılacak, Osmanlıya vergi vermeye devam edecek, 3) Bulgaristan Osmanlı egemenliği altında kalacak, 4) Tuna nehri taraflar arasında sınır olacak, 5) Osmanlı ile Macaristan on yıl savaşmayacaktı.

Edirne Segedin Antlaşması bozulunca hangi savaş oldu?

Saltanatı 12 yaşındaki oğlu 2. Mehmet'e (Fatih Sultan Mehmet) bıraktıktan sonra 10 yıl olan antlaşma süreci 6 ayın sonunda bozulmuştur. Haçlı tehdidinin baş göstermesi üzerine 2. Murat tekrar tahta çıkma gereksinimi duymuş ve bu kez Varna Savaşı'nı yapmıştır.

Edirne Antlaşması hangi padişah 1568?

1568 Edirne Antlaşması veya 1568 Edirne Antlaşması , Osmanlı şehri Adrianople'de (günümüzün Edirne), 17 Şubat 1568'de, Kutsal Roma İmparatoru II. II. Habibi, Habsburg Monarşi ve Osmanlı Sultan Selim'in temsilcileri tarafından sonuçlandı.

Edirne Antlaşması hangi padişah döneminde?

Kanuni Sultan Süleyman döneminde imzalanan 1562 tarihli barış 1566 yılında bozulmuş, Zigetvar Savaşı ile Osmanlı ordusu, Avusturya ordusunun mütecaviz tavrını cezalandırmıştı. Her iki tarafın da barışa mayletmesiyle 17 Şubat 1568'de Edirne Antlaşması imzalandı.

Osmanlı Devletinin Haçlılarla yaptığı ilk antlaşma nedir?

Edirne-Segedin Antlaşması, 1444 yılında Osmanlı Devleti ve Macaristan arasında imzalanmış bir barış antlaşmasıdır. Ayrıca bu antlaşma Osmanlı Devleti'nin imzaladığı ilk barış antlaşmasıdır.