Ege Üniversitesi bağıl not sisteminde bu final baraj notu 35 tir. Final notları 35 in altında kalan öğrencilerin ham notları, ham not ortalaması hesabına katılmasına karşın değerlendirilmeye alınmaz ve bu durumdaki öğrenciler aldıkları dersten başarısız sayılarak FF notu ile değerlendirilirler.

Ege Üniversitesi DC geçer mi?

(3) Öğrencinin “Z”, “FF”, “FD”, “DD”, “DC” harf notları varsa, öncelikle bu dersleri tekrar alması gerekir. Ancak bu derslerin seçmeli veya sonradan programdan çıkarılan dersler olması durumunda, öğrenciler, bunların yerine kayıtlı oldukları program/bölüm tarafından uygun görülen dersleri alabilirler.

Dokuz Eylül Üniversitesi geçme notu kaç?

Mutlak değerlendirme sistemini uygulayan birimlerde tek ders sınavından geçme notu; bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şartların yerine getirilmiş olması kaydıyla, yarıyıl içi veya yıl içi notuna bakılmadan 100 üzerinden en az 50'dir.

DD geçer mi kalır mı?

CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.

Ege Üniversitesi kaç krediyle mezun olunur?

Ders geçme sistemi uygulayan fakülte ve dört yıllık yüksekokullarda bir programdan mezun olmak için alınması gereken derslerin toplam kredisi 160'ı aşamaz.

Ege Üniversitesi DD notu geçer mi?

DD notu ve üzerinde not aldıkları dersleri ise tekrarlamayabilirler; aldıkları notlar geçerli kalır. iv. Bu gibi başarısız öğrenciler tekrarladıkları yıl sonunda AGNO'larını barajın üzerine çıkarmayı başarırlarsa, bir üst yıla kayıt yaptırabilir, o eğitim yılına ait dersleri alabilirler.

Koşullu geçmek ne demek?

Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.

Üniversitede ders geçme notu kaç?

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: 1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 – 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.