Sürücü adayları yeni sistem ile birlikte 45 gün içinde ehliyetlerini eline alabilmektedirler. Ehliyet alma süresi sınavlarda başarılı olmanız durumunda 45 gün içinde sonuçlanacaktır.Mar 29, 2021

Ehliyeti kazandıktan sonra alınmazsa ne olur?

Kursunuzdan alacağınız sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. 2 sene içinde bu sertifika ile ehliyet belgesi almamanız halinde sertifikanız geçersiz olacaktır ve yeniden kursa giderek sınava girmek zorunda kalacaksınız.

Direksiyon sınavını geçtikten sonra kaç gün sonra ehliyet alınır?

Başvurunuzu tamamladıktan sonra sürücü belgesi yerine geçen geçici belge verilecektir bu belgeyle araç kullanabilirsiniz. en geç 15 gün içinde sürücü belgesi kartınız adresinize teslim edilecektir.

Ehliyet sınavını geçtikten sonra geçici belge nasıl alınır?

Ehliyet başvurusunu yaptıktan sonra ehliyetiniz 15 gün içerisinde düzenlenerek PTT kargo ile ikametgah adresinize gönderilir. Bu süre içerisinde araç kullanabilmeniz için nüfus müdürlüğünde size geçici ehliyet belgeniz verilir.

Ehliyet harcı kaç TL?

A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 370 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL, Vakıf Payı: 60 TL, Toplam: 710,40 TL. B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 1.160,9 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL, Vakıf Payı: 60 TL, Toplam: 1.456,TL.

Ehliyet emniyette kaç yıl bekler?

Özet: Harç ücretleri yüksek olduğu için, sürücü adayları ehliyet sertifikalarını hemen ehliyete dönüştürmekten kaçınıyor. Ehliyet sertifikanızı en çok 2 yıl dolmadan ehliyet belgenize dönüştürünüz. Sürücü belgeleri ise ehliyet sınavını kazandıktan sonra ortalama 1-2 hafta içinde hazır oluyor.

Sürücü belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Hangi durumlarda ehliyete el konulur?

  • 100 ceza puanına ulaşmak. …
  • Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak. …
  • 3. Uyuşturucu kullanmış olmak. …
  • Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak. …
  • Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması …
  • Sağlık durumunun bozulması …
  • 7. Hız sınırının aşılması …
  • 8. Alkollü araç kullanmak.

Aug 11, 2020

Direksiyon sınavından sonra ehliyet ne zaman alınır 2022?

Direksiyon sınavını geçtikten sonra ehliyet alma süresi yaklaşık 45 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Direksiyon sınavının başarıyla tamamlanmasının ardından sürücü kursu yetkilileri 10 gün içerisinde sertifikaları hazırlar.