Tripofobi, en düz tanımıyla 'delik fobisi' olarak ifade edilebilir. Bu fobiye sahipseniz deliklerden, delikli yüzeylerden irrite olursunuz. Tripofobi hastalığı oldukça rahatsız edici bir hastalıktır. Halk arasında delikli el hastalığı olarak da adlandırılabilmektedir.Apr 14, 2020

Delik El hastalığı neden olur?

Tripofobi rahatsızlığını kesin nedeni tam olarak belirlenemedi. Ancak yapılan araştırmalara göre delik korkusunun yılanlar ve mavi gözlü ahtapot gibi zehirli hayvanlarda bulunan yuvarlak şekil kümelerinin kişilerdeki tesirinden kaynaklandığını ileri sürmekteydi. Son dönemde ise farklı teoriler de ortaya atılıyor.

Delikli El hastalığı nasıl olur?

Belli başlı bazı unsurların yüzeyinde bulunan birtakım deliklerin, kişi üzerinde korku ve tiksinme yarattığı hastalığa daha delikli el hastalığı denmektedir. Bir örnek vermek gerekirse sünger ya da bir çilek görüntüsü, bu rahatsızlığa sahip kişilerde mide bulantısı ile kusma dahi yaratabilmektedir.

Delik hastalığı nedir?

Tripofobi, yüzeylerde bulunan birbirine yakın kümeler halinde konumlanmış delikler nedeniyle korku ve endişe duyulması ya da iğrenme hissedilmesi ile karakterize bir rahatsızlık türüdür.

Tripofobi yi nasıl yenerim?

İlaç tedavisinden çok hekimler tripofobi rahatsızlığında bilişsel davranışçı tedaviler uygulamayı tercih eder. Bilişsel davranışçı psikoterapiler ve diğer terapi yöntemleri kişilerin aşırı korku, kaygı ve strese sebep olan gerçekçi olmayan düşünce kalıplarını değiştirebilmesi hedeflenir.

Delikli eller gerçek mi?

Tripofobi hastalığı oldukça rahatsız edici bir hastalıktır. Halk arasında delikli el hastalığı olarak da adlandırılabilmektedir.

Megalofobi nedir?

Bu fotoğrafı gördüğünüzde dizleriniz titriyor mu? Eğer titriyorsa, siz de megalafobi, yani büyük şey korkusu olabilir.

Delik hastalığı gerçek mi?

Evet arkadaşlar bu gerçek bir hastalık. Psikolojik olarak sizi rahatsız eden bir durumdur. Küçükken yaşanan travmatik bir olayın sonucunda oluşur. Tripofobi ya da halk tabiri ile delik korkusu bazen kalıcı bazen de geçicidir.