Emekli maaşım ne kadar öğrenmek istiyorum?

4A (SGK) emeklisi olacaklar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor. 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler.

Emekli maaşı ne kadar 2022?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zammı hak etmiş oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı yüzde 66 artmış oldu.

SSK Emekli maaşı ne kadar oldu?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 36,08 olurken Aralık ayı TÜFE yüzde 13.58 olarak gerçekleşti.. Böylece emekliler yüzde 23,65 oranında zam almış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 1500 liradan 2500 liraya çıkardıklarını açıkladı.

Birikmiş emekli maaşı nedir?

Emekli Maaşı Ne Zaman Birikir Emekli maaşı birikmesi emeklilik başvurusu yapıldığı tarih ile ilk ödeme tarihi arasında geçen süre ile alakalıdır. Bir kişi emeklilik başvurusu yaptıktan sonraki ilk ayın başında o kişiye maaş bağlanır. Burada maaşın ödendiği tarih önemlidir.

Emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılır?

Ortalama aylık kazanç, kişinin her yıla ait prime esas kazançlarının, kazancın ait olduğu yıldan emekli aylığı talep edilen tarihe kadar güncelleme katsayısı ile güncellenmesiyle bulunuyor. Bu şekilde bulunan ortalama aylık kazanç aylık bağlama oranı ile çarpılıyor ve ortaya emekli aylığı çıkıyor.

Işçi emekli maaşı ne kadar?

Emekli maaşı TÜİK tarafından ilan edilen enflasyon verileri ardından belli oldu. Memur emekli maaşı yüzde 5+22,48, işçi emekli maaşı yüzde 25,47 zamlandı. En düşük emekli maaşı 2.500 liraya çıkarıldı.

2022 Emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

YÜZDE 2.5'LİK EK ZAM Ardından ek zam önerisi yasa tasarısı olarak Meclis'e gönderildi. Bu kapsamda memur emeklileri 2022'nin ocak ayında maaşlarını yüzde 30.95 zamlı alacak.