1- Çin İmparatorluğu (M.Ö. Dünyanın en uzun süre yıkılmadan kalmayı başarabilmiş imparatorluğudur. Tam 2123 yıl boyunca bulunduğu coğrafyada hükmünü sürdürmeyi başarmıştır. İlk Çağ'da Qin Hanedanı ile başlayan Çin'in İmparatorluk Tarihi 1912 yılında Qing Hanedanı'nın devrilmesiyle son bulmuştur.Oct 7, 2015

Tarihte en büyük imparatorluk hangisi?

Guinness Dünya Rekorlarına göre gelmiş geçmiş en büyük imparatorluk Pers İmparatorluğu'dur.

Romalılar dünyaya kaç yıl hükmetti?

Batı ve Doğu Roma İmparatorluğu M.Ö. 27'de kurulmuş ve M.S. 1453'te yıkılmıştır. 1.480 yıl boyunca hüküm sürmüştür.

Tarihte kurulan ilk imparatorluk nedir?

Bilinen ilk imparatorluk Akkad İmparatorluğu olup kurucusu Sargondur. Mezopotamya bölgesinde kurulmuştur. Bilinen ilk imparatorluk olan Akkad İmparatorluğu, Mezopotamya bölgesinde kurulmuştur.

Bizans imparatorluğu şu an hangi ülke?

Bizans İmparatorluğu veya Doğu Roma İmparatorluğu ya da kısaca Bizans, Geç Antik Çağ ve Orta Çağ boyunca Roma İmparatorluğu'nun devamı şeklinde var olan ve başkenti Konstantinopolis (günümüzde İstanbul, önceleri Byzantion) olan ülke.

Osmanlı Devleti en geniş sınırlara ne zaman ulaştı?

Bucaş Antlaşması, 18 Ekim 1672 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu ile Lehistan-Litvanya Birliği arasında imzalanmış bir barış antlaşmasıdır. Bu antlaşma Osmanlı Devleti'nin Batı'da toprak kazandığı son antlaşmadır. Ayrıca Osmanlı Devleti, Bucaş Antlaşması ile batıda en geniş sınırlarına ulaşmıştır.

Osmanlı en büyük kaçıncı imparatorluk?

En büyük dönemiyle imparatorluklar

İmparatorlukYüzölçümü (milyon km²)Yıl
Osmanlı İmparatorluğu5.21683
Kuzey Yuan Hanedanlığı5.01368
Roma İmparatorluğu5.0117
Xin Hanedanı4.710

Romalılar ne zaman yaşadı?

MÖ 1. yüzyılda Augustos önderliğinde kurulan Roma İmparatorluğu, Akdeniz'de hüküm sürmüştür ve dünyanın en büyük imparatorlukları arasında yer almıştır. 375 yılında Kavimler Göçü ile yaşadığı büyük karmaşanın ardından 395'te Doğu Roma ve Batı Roma adı altında iki ayrı devlete bölünmüştür.