Süzgece aktardığınız soğanları soğuk suyla iyice yıkayıp elinizle sularını sıkın. Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce harmanlayın. Lahmacun içiniz hazır, afiyet olsun!24 Jun 2019

Urfa lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Yoğrulan hamuru 6'ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin. Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.

Antep Usulü lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Gaziantep Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  1. 750 gr orta yağlı iri kıyma et.
  2. 150 gr kuyruk yağı (kıyılmış)
  3. 1'er yemek kaşığı dolusu domates ve biber salçası
  4. 1 demet maydanoz (büyük boy, temizlenmiş, kıyılmış)
  5. 3 baş sarımsak (soyulmuş, kıyılmış)
  6. 6-7 adet kırmızı taze biber (kıyılmış)
  7. 2 adet yeşil biber (kıyılmış)

Adana usulü lahmacun içi nasıl yapılır?

1 domatesi kabuğunu soymayalım, çünkü domatesin kabuğunun da lezzeti var, daha sonra doğradığımız domatesin de suyunu sıkıp harcımızı ekliyoruz. Daha sonra ince ince doğradığımız maydanozu da ekliyoruz, üzerine karabiber, tuz ve acı toz biberi ekleyip yağını da koyunca son kez iyice karıştıralım.

Fırında lahmacun nasıl yapılır?

Fırını 230 derecede ısıtın. Bu esnada rahat pişirebilmek için varsa bir sac ya da boş tepsiyi de fırında ısıtın. Hazırladığınız lahmacunu unladığınız bir kürek ya da tabak yardımıyla fırındaki sacın üzerine bırakın. Kenarları kızarana kadar pişirin.

Lahmacun harcının içine ne konur?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kıyma.
  • 200 gram dana kıyma.
  • 5 adet kuru soğan.
  • 5-6 adet domates.
  • 4-5 adet yeşil biber.
  • 1-2 adet kırmızı biber.
  • 2 demet maydanoz.
  • 1 baş sarımsak.

Lahmacun Antep nasıl yapılır?

Antep Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba unu eleyin. Elediğiniz unun içine kuru mayayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
  2. Oda sıcaklığındaki suyu unun üzerine azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru dinlenmeye bırakın.

Lahmacun harcına ne koyulur?

Yapımı için malzemeler

  1. 500 gram kuzu kıyma.
  2. 200 gram dana kıyma.
  3. 5 adet kuru soğan.
  4. 5-6 adet domates.
  5. 4-5 adet yeşil biber.
  6. 1-2 adet kırmızı biber.
  7. 2 demet maydanoz.
  8. 1 baş sarımsak.