Türkiye’nin en büyük tohumluk üreticisi kimdir?

Türkiye'nin en büyük tohumculuk şirketlerinden olan Beta Ziraat aynı zamanda ülkenin ihracat portföyü en güçlü şirketlerindendir.

Yüksel tohum sahibi kim?

ANSİAD Üyesi ve Yüksel Tohumculuk LTD.Şti'nin sahibi Mehmet YÜKSEL, ANSİAD 2007 Yılın Girişimcisi seçildi.

Atalık tohum nasıl bulunur?

Facebook'ta Tohum Takas Ağı adlı grubumuza üye olarak orada tohum ihtiyacınızı paylaşabilirsiniz. 0 Ekolojik Pazarlar'dan, Gıda Toplulukları'ndan üreticilerle temasa geçerek onlardan, halen bağlantınız olan köyünüzdeki/kırsaldaki tanıdıklarınızdan talep edebilirsiniz.

Syngenta tohum nerenin malı?

Şirketin merkezi İsviçre'de yer almaktadır. Türkiye pazarına 1965 yılında giren ve fabrika kuran şirket satıldıktan sonra adını Syngenta Tarım Sanayi olarak değiştirerek işlevini sürdürmektedir.

Türkiye kendi tohumunu üretiyor mu?

Türkiye, tohum ihraç eden ülke konumunda Türkiye artık tohum üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna yükseldi. Son 5 yıllık dönemde sertifikalı tohumluk ihracatı 58 bin tondan 2020 yılı sonu itibarıyla 72 bin tona yükseldi. Aynı dönemde yapılan tohumluk ithalat miktarları ise 49 bin tondan 46 bin tona geriledi.

Tohum ithalatı ne kadar?

Türkiye'nin 2002 yılındaki tohum ithalatı değeri 55,3 milyon USD iken 2019 yılında %221 artarak 177,3 milyon USD' ye ulaşmıştır. İhracatı ise 2002 yılında 17,3 milyon USD iken 2019 yılında %798 artarak 155,4 milyon USD' ye yükselmiştir.

Yüksel Tohum ne zaman kuruldu?

Yüksel Tohum

TipAnonim şirket
EndüstriTarım
Kuruluş1996
KurucuMehmet Yüksel (Yönetim Kurulu Başkanı)
Genel merkeziAntalya, Türkiye