"Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" kelimesi popüler olarak en uzun kelime olarak kabul edilir.

Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz anlamı nedir?

Euronews kanalında çalışan gazeteciler kendi aralarında yaptıkları en uzun kelime yarışmasını Türkçe kazandı. Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz. ' … ' Bu sözcük İngiliz Kilisesi'nin devletten ayrılmasına karşı olma pozisyonunu tanımlıyor.

Dünyanın en uzun kelimesi nedir?

En Uzun Türkçe Kelime Kaç Harflidir? Dilimizde kullanılmış en uzun kelime 75 harften oluşmaktadır. Dilimizde belirlenmiş olan en uzun kelime Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz kelimesidir.

Bana dünyanın en uzun kelimesini söyler misin?

Oxford İngilizce Sözlük'te en uzun İngilizce kelime bir akciğer hastalığını tanımlamak için kullanılan 'pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis'. Ancak uydurulan sözcükler ve teknik ifadeler dışarıda bırakılırsa, en uzun kelime 28 harflik 'antidisestablishmentarianism'.

Şimdiye kadar yazılmış en uzun cümle kaç kelimedir?

Şimdiye kadar basılan en uzun cümle 823 kelime ile Victor Hugo'nun Sefiller'inde bulunuyor.

Ingilizcedeki en uzun kelime kaç harfli?

İngilizce en uzun kelime tam 45 harfli Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis kelimesi 45 haften oluşan ve telaffuz etmek için epey uğraştıran bir kelime. Anlamı ise bir akciğer hastalığı. Oxford sözlüğündeki karşılığı ise Pseudopseudohypoparathyroidism.

Sevgi Türkçe bir kelime mi?

Türkçe "sev-" fiilinden türeme kelimeler: -sevecen -sevimli –sevgi -sevinç -seviş-(mek) -sevici -sevgili -sevi Ayrıca "sevda" da bu kökten değil, sevda Arapça bir kelime.

Türkiye’nin en uzun kelimesi kaç harf?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan "muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine" sözcüğü olarak geçmektedir. Teknik olarak Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için sonsuz sayıda harften oluşan kelimeler oluşturmak mümkündür.