Erasmus+ Staj Hareketliliği, yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin, Avrupa Birliği üyesi bir ülkede bulunan bir şirkette ya da Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir üniversitede staj faaliyetinde bulunmasıdır.

Erasmus öğrenim ve staj Hareketliliği nedir?

Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.

Erasmus staj Hareketliliği ne kadar sürer?

Öğrenciler her öğrenim derecesinde (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora) en az 3 ay en fazla 12 ay süreyle program kapsamında yurtdışında öğrenim görebilirler. Staj hareketliliği süreleri ise en az 2 en fazla 12 aydır.

Erasmus staj kaçıncı sınıfta yapılır?

Öğrenim hareketliliğine başvurular bir sonraki akademik yıl için alınmaktadır. Yani 1. sınıfta başvuru yapıp kazandığınız halde en erken ikinci sınıfın güz veya bahar döneminde öğrenim programına başlayabilirsiniz. Staj hareketliliği ise en erken 1. sınıfın bitiminde yaz aylarında yapılabilir.

Erasmus staj kaç gün?

Erasmus Staj süresi, bir eğitim döneminde en az 2 ay (60 gün) ve en fazla 12 ay olmalıdır. Öğrenciler eğitim aldıkları süre boyunca veya mezun olduktan sonra da Erasmus Staj programına katılabilirler.

Erasmus staj hareketliliğine kimler başvurabilir?

Erasmus Staj Hareketliliğinden kimler faydalanabilir? Başvuran öğrenciler, bir yükseköğretim kurumu bünyesinde eğitim kademelerinden herhangi birinde (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı bir öğrenci olmalıdır.

Erasmus öğrenci öğrenim Hareketliliği nedir?

Erasmus öğrenim hareketliliği, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Erasmus staj hibesi kaç ay verilir?

Bir öğrenci Erasmus öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans veya doktora) toplamda 12 aya kadar hibe alarak faydalanabilir. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçmemelidir.