Evde böcek olmaması için ne yapmalı?

Böcekleri evinizden uzak tutmaya yardımcı olabilecek 7 doğal çözüm

  1. Limon kabukları Örümceklerle başınız dertteyse, 8 bacaklı dostlarımızın limondan hiç hoşlanmadığını bilmenizde fayda var. …
  2. 2. Sirke. …
  3. 3. Mısır unu. …
  4. Salatalık. …
  5. 5. Nane. …
  6. Bulaşık deterjanı ve şeker. …
  7. 7. Tozsuz ortam.

15-Jun-2015

Böcekler neden eve girer?

Mutfak, Banyo, Kiler Gibi Yerleri Temiz Tutun İçinde yaşadığımız evlerde eski kıyafetler, kullanılmayan çocuk oyuncakları, gazete, dergi, kitap gibi eşyalar da bir süre sonra nemlendiği için hamam böceği, tahtakurusu, kırkayak, güve gibi haşerelerin üremesine ve çoğalmasına sebep olurlar.

Evde böcek var nasıl yok edilir?

Suyla karıştırılmış vanilya özütü, lavanta, limon suyu, serpilmiş tarçın ve nane, evdeki böceklerden kurtulmanın yolları arasındadır. Kullanacağınız yere zarar vermeyeceğini kontrol ettikten sonra suyla karıştırılmış beyaz sirkeyi de sprey şeklinde sıkabilirsiniz.

Evde hangi böcek olur?

Evlerde rahatsızlık yaratan ve insanlar ile yaşam alanlarına zarar veren böceklerin türlerine değinecek olursak bu böceklerin bazıları zararsız olmasına karşın bazıları da zehirlidir….

  • Deri Böceği.
  • Halı Böceği.
  • Kertenkele.
  • Hamam Böceği.
  • Sümüklü Böcek.
  • Fare.
  • Akrep.
  • Tahta Kurusu.

09-Jul-2019

Böcekler ne kokusuna gelmez?

Lavanta – lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır. Nane ve adaçayı – Hamam böceklerinin sevmedikleri kokular arasında bu bitkiler yer alıyor. Uçucu yağları evinizde kullanarak haşereleri uzaklaştırabilirsiniz. Uzaklaştırıcı bir diğer bitki ise melekotudur.

Nem böceği nasıl yok edilir?

Nem böceğini yok etmek için sedir yağını su ile karıştırıp evinizdeki çatlak ve yarıklara püskürtün. Nem böceği yani gümüşçün (gümüş böceği) lavanta kokusunu da sevmez. Lavanta yağını da sulandırarak püskürtebilirsiniz. Yerlerin limon kokusu ile temizlenmesi de gümüş böceğini rahatsız edecektir.

Böcekler eve nasıl girer?

Böceklerin eve giriş yolları çok fazladır. Lavabo ve tuvaletten, kapı altları ve pencerelerden, kablo yollarından ve prizlerden gelirler. Bazen de dışarıdan getirdiğimiz eşyalar üzerinde bulunan yumurtaların sonucu, nur topu gibi böcekleriniz olabilir.