Evde sincap beslemek suç mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan yaban hayvanlarından olan sincap türlerinin; CİTES sözleşmesi kapsamında doğadan alarak beslenmesi, büyütülmesi, satılması ve satın alınması yasaktır.

Sincap tehlikeli midir?

Sevimli olan bu canlılar, ne yazık ki özellikle insanlar onlarla etkileşime girdiği zamanlarda hastalıkları da iletebilirler. Sincap ısırmaları, ağrılı olmaktan başka, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir. Ayrıca ekim yapılan bahçeleri kazarak, tohum ve bitki soğanlarını yiyerek bu tarlalara zarar verebilirler.

Uçan sincap kaç TL?

Avustralya'nın vahşi iç kısımlarının ağaçlık alanlarında gruplar halinde yaşayan uçan sincaplar, tanesi 50 ile 80 dolar arasında satılıyor.

Evde sincap ne yer?

Sincap, oldukça çeşitli besinler ile beslenmekte olan bir canlı olarak bilinmektedir. Kemirgen olması sebebiyle sert kabuklu nesneleri bile oldukça kolay bir şekilde yiyebilir. Sincaplar; fındık, ceviz, badem, mantar, meşe palamudu, salyangozlar, böcekler, taze ağaç kabukları ve kuş yavruları ile beslenmektedir.

Evde vahşi hayvan beslemek yasak mi?

Cevabı; yabani hayvan satmak ya da evde beslemek hem yasal değil hem de hayvan haklarına aykırı! Ülkemizde hayvan hakları ile ilgili yaşanan tüm ihtilaflara ilişkin yaptırımlar ve diğer hukuki düzenlemeler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nca belirlenmiştir.

Sincap beslemenin cezası ne kadar?

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği tarafından 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle işyerindeki kafeste 2 sincap besleyen Muharrem Koç'a sincap başına 250 TL olmak üzere toplam 500 TL para cezası kesildi.

Sincap ne yapar?

Ormanlık ve ağaçlık bölgeler, parklar ve korularda yaşarlar. Kış uykusuna yatmazlar ancak soğuk havalarda birkaç gün süren uyuşukluk dönemleri olur. Çiftleşme dönemi dışında yalnız yaşarlar. Çok iyi tırmanır ve sıçrarlar, hemen hemen bütün zamanlarını ağaçların üzerinde geçirirler.