Evden çıkarken okunabilecek bir farklı dua: “Bismillâhi tevekkeltü 'alellâhi ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billah.” Manası: “Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah'a güvendim. Kuvvet ve kudret O'ndandır, yüce ve büyük O'dur.”Oct 30, 2020

Hangi dua korur beni?

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır. Anlamı bakımından Allah'ın tek olduğunu söyler.

Evin huzuru için hangi dua okunur?

“Yâ Veliyy celle celalühü” zikri huzurlu ve mutlu bir aile yaşantısı isteyen kimseler tarafından inanarak çekilirse faydalı olabilir. 46 kez okunması tavsiye edilir ancak cuma günleri 1000 kez zikredilirse ahlak düzelebilir.

Sıkıntılı zamanlarda ne okunur?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Allah şükür duası nasıl yapılır?

Şükür Duası Arapça Okunuşu Allahümme inni es'elüke min hayri ma seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve'neuzü bike min şerri meste'azeke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve ente'l müstean ve aleyke'l belağ ve la havle ve la kuvvete illa billah.

Belalar için hangi dua okunur?

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim. Allah'ım sen benim Rabbimsin. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Sana dayandım.

Işinin rast gitmesi için hangi dua okunur?

Bir İşe Yeni Başlanıldığında Okunacak Dua Tirmizi'nin hadis kitabında anlattığı hadislerinden birinde işlerin rast gitmesi için dua olarak bu duaya rastlanır: “Allahümme hır li uehter U.Vela telkini ala ihtiyari”. Anlamı ise şöyledir: Allah'ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle.

Aile Geçimsizliğine hangi sure okunur?

* Geçimsizliğin olduğu evlerde bu ayeti kerime bol okunmalı ve temiz bir kâğıda yazılarak evin kapısının üzerine asılmalıdır. Okunuşu; "Rabbigfirlî ve li vâlideyye ve li men dehale beytiye mu'minen ve lil mu'minîne vel mu'minât(mu'minâti) ve lâ tezidiz zâlimîne illâ tebârâ(tebâren)."