Eyüpsultan ya da eski adıyla Eyüp, İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesi. 1936'da Fatih, Beyoğlu ve Sarıyer ilçelerinin bir bölümüyle kurulan Eyüpsultan ilçesinin yüzölçümü 242 km²'dir.

Eyüp Anadolu mu Avrupa mı?

İstanbul'un Avrupa yakasında, İstanbul surlarının hemen dışındadır. Doğusunda Kağıthane ve Beyoğlu, güneyinde Fatih ve Zeytinburnu, batısında Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçeleri vardır. Eyüp ilçe sınırları mücavir alanı kuzeyde Karadeniz'e kadar uzanmaktadır.

Eyüp hangi semtlere yakın?

Eyüp (sultan) ilçesi, İstanbul'un ilçelerinden güneyde Fatih ve Zeytinburnu, doğuda Beyoğlu, Kağıthane, Şişli ve Sarıyer, batıda da Arnavutköy, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçeleriyle komşudur.

Eyüp ilçesinin nüfusu ne kadar?

Eyüpsultan nüfusu 2020 yılına göre 405.845. Bu nüfus, 203.218 erkek ve 202.627 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,07 erkek, I,93 kadındır.

Eyüp Sultan Camii hangi mahallede?

Eyüp Sultan Camii 41.047947 enlem ve 28.933786 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Eyüp Merkez Mh. ve Eyüp ilçesine bağlıdır.

Alibeyköy ilçe olarak nereye bağlı?

Alibeyköy, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi sınırları içindeki bir semttir.

Laleli İstanbul hangi yakada?

Laleli
ÜlkeTürkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
İlçeFatih

Alibeyköy hangi semtlere yakın?

Alibeyköy semtinin İstanbul şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 6 kilometredir….Alibeyköy Haritası Yakınında Bulunan Yerler.

YerMesafe
Bayrampaşa3 km
Çapa4.3 km
Topkapı4.1 km
Fatih3.7 km