TRSM ye kimler başvurabilir?

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kimler başvurabilir? Yönergeye göre bilişsel, yönetsel ve sosyal beceri alanlarındaki yıkıcı etkisi nedeniyle yeti yitimi ile giden şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ve duygudurum bozuklukları gibi kronik ruhsal hastalıkları olan bireyler başvurabilir.

Toplum Sağlığı Merkezi hangi bölümler var?

"MADDE 38 – (1) Toplum sağlığı merkezi bünyesinde SHM, KETEM, ÇEKÜS, Enfeksiyon Kontrol, İSG, Diyabet ve Obezite, Göçmen Sağlığı Merkezi, Sağlık Evi gibi belirli hizmetleri yoğun olarak sunmak üzere bağlı birimler açılabilir.

TRSM tedavisi nedir?

Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin Amacı Nedir? Amaç kronik ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastaların yaşadıkları ortamda takip ve tedavilerinin yapılmasıdır.

Toplum sağlığı merkezleri ne iş yapar?

Kişilere ve topluma en iyi sağlık hizmetinin sunulabilmesi için aile sağlığı merkezleri arasında koordinasyonu sağlar. Ayrıca laboratuvar, görüntüleme hizmetleri, eğitim, lojistik konularında da doğrudan destek verir. Bölgesinde planladığı hizmetler ile ilgili olarak aile hekimleriyle beraber çalışmalar yapar.

Toplum Sağlığı Merkezi kime bağlı?

Halk sağlığı müdürlüklerine bağlı olarak çalışırlar. Daha önce birinci basamak sağlık hizmetlerin ayrı ayrı yapılanan kurumlar bir araya getirilerek oluşturulmuşlardır. Toplum sağlığı merkezlerinin hem idari hem de hizmet görevleri vardır.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kimler çalışır?

Ruh sağlığı alanında çalışan kişileri şöyle sıralayabiliriz:

  • Psikiyatri hekimi.
  • Pratisyen hekim/Aile hekimi.
  • Psikolog/Klinik Psikolog.
  • Hemşire/Psikiyatri hemşiresi.
  • Sosyal hizmet uzmanı
  • Psikolojik Danışmanlar.

Istanbul TSM nerede?

Birim Çalışanları

ÜMRANİYEÜMRANİYE TSMATATÜRK MAH. ESTERGON CAD. OKAN SOK NO:4 ÜMRANİYE/İSTANBUL
ÜSKÜDARÜSKÜDAR TSMSELİMİYE MAH. ATÖLYELER CAD. NO:5 ÜSKÜDAR/İSTANBUL
ZEYTİNBURNUZEYTİNBURNU TSMSEYİTNİZAM MAH. DAVUTPAŞA GÜMÜŞSUYU CAD. NO: 30/ ZEYTİNBURNU /İSTANBUL

•3 Feb 2021