Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı kimler başvurabilir?

  • Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. …
  • Yazılı sınava katılmak üzere, yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.

Yönetici Seçme Sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022-MEB-EKYS) 20 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 03 – 10 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı nedir?

EKYS, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı görevini yürütmek isteyenlerin girmeleri gereken bir sınav türüdür.

Okul müdür yardımcılığı sınavına kimler girebilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yapan kişiler müdür veya müdür yardımcısı pozisyonuna atanmak için EKYS sınavına girmeleri gerekir. EKYS sınavına belirtilen koşulları sağlayan her öğretmen müracaat edebilmektedir.

Müdür yardımcılığı sınavı 2022 ne zaman?

ÖSYM'den yapılan duyuruya göre 2022 EKYS başvurusunu yapan adaylar sıanava 20 Mart'ta saat 10.15'te girecek. Cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olan sınav için saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

e) Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

MEB yöneticilik sınav başvurusu nasıl yapılır?

Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır.