Fincanda kek nasıl yapılır malzemeleri?

Tencerede Fincan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 adet yumurta.
  2. 1 çay bardağı süt.
  3. 1,5 çay bardağı şeker.
  4. 2 çay bardağı un.
  5. 2 yemek kaşığı kakao.
  6. 1 paket vanilya.
  7. 1 paket kabartma tozu.
  8. Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fincanda sade kek nasıl yapılır?

Pratik Fincanda Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyin. …
  2. Fincanları yağlayıp hamuru yarısına kadar dolduruyoruz. …
  3. Fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye suyu koyun.
  4. Ve kapağı havlu yardımıyla sıkıca kapatın orta ateşte 25 dakika boyunca pişirin afiyet olsun.

Mar 26, 2015

Ocakta kek tarifi nasıl yapılır?

Tencere Keki Nasıl Yapılır?

  1. Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. …
  2. Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın. …
  3. Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Fincan kekte fincan yağlanır mı?

Pişirme kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın. İnce tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin. Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. Fincanları, üzerinde bir parmak kadar kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız kek harcıyla doldurun.

Bardakta kek nasıl yapılır kolay?

Bardakta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mikrodalgaya girebilen büyük bir kupa içerisinde önce un, kahve, kabartma tozu ve şekeri karıştırın.
  2. Süt, yumurta, zeytinyağı ve vanilyayı da ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırın.
  3. Mikrodalgada yüksek ısıda 90 saniye pişirin.

Tencerede karton bardakta kek nasıl yapılır?

Yumurta. 1 çay bardağı süt, un ,sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya ,kabartma tozunu çırpma kabında 5 dk çırpın. 8 Karton bardak çıktı bende eşit miktarda yarısına kadar bardakları doldurun. Tencereye dizin tencereye bardakların yarıya gelecek kadar ılık su koyun. Kapağını kapatıp hatlı ateşte kaynasın.

Buharda kek nasıl yapılır?

Bir tencereye bir miktar su koyup kalıbı üstüne oturtun. Tencerenin kapağını bir havlu ile sarın kapatın ve su kaynağına altını kısın. 35-40 dakika pişirin. Yumuşacık bir kek oluyor. Elektirikleriniz kesikse, fırınınız güzel pişirmiyorsa tam size göre bir tarif.