Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.

Karayolları geçiş ihlali nereye ödenir?

İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz. Değerli Yolcularımız, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için aşağıdaki bankalara başvurabilirler.

Kaçak geçiş cezası nereye ödenir?

Hgs cezanızı ilk olarak hgs bakiye yükleme noktalarından ödeyebilirsiniz. İkinci olarak ise PTT ödeme noktalarından gecikmiş hgs cezanızı kimliğiniz ve araç plakanızla birlikte yatırabilirsiniz. Hgs cezanızı anlaşmalı bankalardan online olarak da ödeyebilirsiniz.

Ihlalli geçiş ödenmezse ne olur?

Son ödeme tarihi geçtikten sonra ise ceza sahibi takibe düşer. Borç tüm bu sürecin sonunda vergi borcu olarak karşınıza çıkabilir. … Kaçak geçiş durumunda PTT'den gelecek bir tebligata karşı hazırlıklı olun. hgs Borcu Ödemesi konusunda size önerimiz; en kısa sürede/15 gün içerisinde indirimli olarak ödemenizde fayda var.

HGS ihlal ödeme nasıl yapılır?

Banka yardımıyla HGS yükleme ya da ödeme yapmak için ise HGS'nin alındığı banka ile işlem yapılmalısınız. Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Karayolları geçiş ücreti nasıl ödenir?

Ücret Toplama Sistemlerimizin esas ödeme kanalı OGS/HGS hesaplarıdır. Bu sebeple cezalı duruma düşmemek için geçiş tarihini izleyen 15 gün içerisinde araç plakanıza ait bir OGS/HGS hesabının açılması, hesabı olan araçlar için ise OGS/HGS hesabına yeterli bakiye yüklenmesi gerekmektedir.

Otoyol ücreti nasıl ödenir?

OGS/HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.

OGS kaçak geçiş cezası kaç TL?

OGS ve HGS gişelerinden kaçak geçen kişilere geçişten kaynaklanan ücretin tam 11 katı ceza uygulanmaktadır. Yani 10 TL geçiş ücreti olan bir köprüden kaçak geçerseniz 110 TL ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.