Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).14-May-2019

Boy abdesti almadan namaz abdesti alınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle; Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. … Ömer de "Hangi abdest gusülden daha umumidir ki!" diyerek gusülden sonra abdeste ihtiyaç olmadığını belirtmiştir (Taberânî, el-Mu'cemü'l-Kebir, XII, 371).

Banyoda yaparken önce hangi abdest alınır?

Gusül abdesti alınışı şöyle: Gusletmek isteyen bir kimse, banyoya girmeden "Eûzü- Besmele" çeker ve sol ayağı ile banyoya girer. Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen bir kişi önce besmele çeker ve sol ayağı ile gusül yerine girer. "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet eder.

Gusül abdestimi önce alınır normal abdest mı?

Gusül abdesti her zaman alınması gereken bir abdest değildir. Namaz kılmadan önce normal abdest almak gereklidir.

Gusül abdesti alırken normal abdest nasil alinir?

Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar. Sonra da vücudunun her tarafını iyice yıkar.

Banyo yaptıktan sonra abdest alınır mı?

Öyle bir yıkama ki, duş altında baştan aşağıya dökülen su, bedenin her yanını ıslatır da iğne ucu basacak kadar kuru yer kalmamış olursa gusül tamamlanmış olur. Yani, bedende iğne ucu basacak kadar da olsa kuru yer kalmadığı andan itibaren guslün tamamlandığı kabul edilir.

Gusül abdesti alamadığımız zaman ne yapmalıyız?

Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve gusül yerine geçen istisnai bir uygulama olup, ancak belli bir mazeretin bulunması halinde yapılabilir. Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkanı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.

Ilişkiden sonra önce hangi abdest alınır?

Cünüplük ise şehvetle meninin atılmasından ve cinsel ilişkiden sonra meydana gelmektedir. Buna da toplumumuzda “Cenabetlik” olarak adlandırılmaktadır. İşte, bu cenabetliği ortadan kaldırmak için Güsul (Boy) abdesti alınmaktadır.