Morarmak. Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek. Vurma ya da çarpma sonunda vücudun herhangi bir yeri morarmak, çürümek.

Göveren bahar ne demek?

bahar aylarında taze otlarla otlayan küçükbaş hayvanların işkembelerinde görülen yeşermeyi ifade etmek için kullanılır.

Altınbaşak sözlük anlamı nedir?

Değerli kimse. Saçları altın sarısı başağa benzeyen. Buğday başağının olgunlaşmış, altın sarısına dönüşmüş hali.

TDK kin ne demek?

Kin kelimesi TDK üzerinden, 'Birine karşı duyulan öç alma isteği oluşturan gizli düşmanlık' olarak ifade edilmektedir.

Yoksul ne demek TDK?

TDK'ya göre yoksul kelimesi, hem kişiler hem ülkeler için kullanılabilmektedir. 'Kendisini geçindirebilecek parası, malı veya geliri az, ya da hiç olmayan, geçinmekte büyük zorluk çeken, ülke, şehir veya kişi' anlamı taşır. Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı, zengin ve varlıklıdır. Eş anlamlısı ise, 'fakir'dir.

Kişileştirme ne demek çok kısa?

Kişileştirmeyi “insana ait özellikleri, insan dışındaki canlı veya cansız varlıklara aktaran mecazlı anlatım tekniği” şeklinde tanımlayabiliriz. … Temelde, insan özelliklerini başka varlıklara yükleme olarak akılda tutulabilir. Kişileştirme sanatı, adından da anlaşılacağı üzere “insanlaştırma” çabası içerir.

Varsız ne demektir?

Varsız kelimes TDK Sözlüğünde yoktur. 1. sıfat, halk ağzında Yoksul. 2. sıfat, halk ağzında Yok olmuş, yok olan, bulunmayan. 1. sıfat Sırada olmayan, sırası olmayan, düzensiz.

Kin tutmak ne anlama gelir?

Farsça asıllı kîn kelimesinin Arapça'daki yaygın karşılığı olan hıkd (حقد), "birine karşı düşmanlığını ve hıncını içinde tutmak" anlamında masdar ve "bir kimsenin içinde yaşattığı düşmanlık ve nefret duygusu" anlamında isim olarak kullanılır (Lisânü'l-ʿArab, "ḥḳd" md.; Kāmus Tercümesi, I, 1223-1224).