Gümrükte takılan eşyalar nerede satılıyor?

Yurt dışından getirilen ama bir sahipleri tarafından gümrükten çekilmeyen, veya gümrüğe takılan getirilmesi yasak olan malları gümrük satış mağazalarında bulabilirsiniz. Perakende satışlar ise Ticaret Bakanlığı'nın Bölge Müdürlükleri tarafından işletilen “perakende satış mağazaları” vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir.

Gümrük Malları ihalesine nasıl girilir?

Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.

E-ihaleye nasıl girilir?

www.eihale.gov.tr adresi üzerinden, Üye ol butonu yardımıyla sisteme girişte kullanacağınız kullanıcınızı oluşturarak Eİhale sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz. E-devlet üzerinden de TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Gümrük ihalelerine nasıl girilir?

Ticaret Bakanlığı'nın e-ihale işlemleri için ayrı bir web sayfası hazırlanmış ve hizmete sunulmuştur. Bu web sitesine https://www.eihale.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Söz konusu web sitesi kullanılarak e-ihale işlemlerine katılabilir ve ihaleyi kazanırsanız satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gümrüğe takılan ürünümü nasıl alırım?

Aldığınız ürün 75 eurodan pahalı olduğu için gümrüğe takılmışsa muayene memuru tarafından gümrük vergisi hesaplanır ve bu tutarı vergi dairesine gümrük vergisi olarak ödersiniz. Vergiyi ödediğinizi gösteren dekontu gümrük muayene memuruna beyan ettikten sonra ürününüzü alabilirsiniz.

Hangi ürünler gümrükten geçmez?

Gümrük yasaklı ürünler listesi

  • cep telefonu.
  • kozmetik ürünleri.
  • et ve süt ürünleri.
  • tütün mamulleri (elektronik sigara ve kartuşları dahil)
  • alkollü ürünler.
  • uyuşturucu ve uyarıcı etkiye haiz maddeler.
  • silah ve tüfek.

Sep 28, 2021

Gümrük ihale ürünleri nedir?

Gümrük malları, gümrük idarelerince tasfiyelik hale gelerek tasfiye edilen giyim eşyalarından, parfüme kadar birçok eşyanın satılması durumudur. Gümrük mallarının kaynağı tasfiyelik hale gelen, ihale yoluyla satış yöntemi ve perakende satış yöntemi kullanılarak satılan eşyalardır.