H ehliyeti yüzde kaç rapor lazım?

 altında raporu olan kişilerin engelli araç almak için tam teşekküllü bir hastaneden alacakları, kişinin araba kullanma durumunu ve engel statüsünü belirten engelli raporu ve H sınıfı ehliyeti gerekmektedir. 'ın üzerinde ise sadece engelli raporu yeterli olmaktadır.

H ehliyeti ne işe yarar?

H sınıfı ehliyeti sadece otomobil ve motosiklet için alınabilmekledir. Bunların dışında, otobüs, kamyon, tır gibi özel yetenekler isteyen araçları engellilerin alması mümkün değildir.

H sınıfı ehliyet almak kaç para?

Ehliyet Fiyatları

BELGEHARÇ ÜCRETİTOPLAM
A1 / A2 / A SINIFI EHLİYET272 TL543 TL
B / B OTOMATİK SINIFI820,10 TL1090,1 TL
F / H SINIFI EHLİYET272 TL543 TL
DİĞER SINIFLAR1368,4 TL1638,4 TL

H sınıfı ehliyet kalktı mı?

Engelli sürücülere 2016 yılına kadar H sınıfı sürücü belgesi verilirken, 2016 yılından itibaren B sınıfı– engelli ibareli ehliyetler kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca engelli ehliyeti alabilmek için öncelikle 17 yaşını bitirmiş olmak ve en az ilkokul mezuniyeti olma şartı da aranmaktadır. …

%40 engelli raporu ile alınan aracı kimler kullanabilir?

Birey kendi aracını kullanacağı için H sınıfı ehliyete de sahip olmalıdır. … Engelli birey H sınıfı ehliyetini ve trafiğe çıkmak için herhangi bir engelinin olmadığını gösteren %40 engelli raporunu göstererek, ÖTV'siz araçlarını galerilerden alabilir.

%40 raporu olanlar ÖTV indirimi ne kadar?

Yüzde 40-89 arası engelli oranı Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyor. Yüzde 40 engelli birisinin ÖTV indirimli araç alması için 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

H sınıfı ehliyet olmadan araç alınır mı?

%90 ve üzeri engele sahip olan bireylerin engelli raporlarında “özel engelli aracını” kullanmaya engel bir durumlarının olmadığı belirtiliyorsa, özel araçlarını kullanabilirler. Bu bireyler %40 ve üzeri engelliliğe sahip bireyler gibi H sınıfı ehliyete sahip olmalıdır ve ÖTV'siz araçlarını galeriden satın alabilirler.