Hafız Sadi Şirazi Kimdir?

HâfızŞirâzî (14. yüzyılda yaşamış İran'lı şair.) Hafızı Şirazi, İran Edebiyatının en büyük şairlerinden biridir. Şiraz'da doğmuştur. Asıl adı Şemseddin Muhammed'tir. … Şirazlı bilginlerden Sucai'nin Enisü'l- Nas (Gönül Yoldaşı) adlı eserinde belirttiğine göre; Hafız, İran'ı ele geçiren Timur'la görüşmüştür.

Hafız Şirazi ne oldu?

1390 Hafez/Date of death

Sadi Şirazi ne demiş?

Sadi Şirazî; “her kim ki sevmeyerek bakarsa, Yusûf'u çirkin görür" demiş. güzel görmenin, sevgiden geçtiğini ne güzel ifade etmiş…" Sadi Şirazi ne güzel demiş ; Kendi halinde olmak güzeldir, Bu kadar hal bilmezin arasında. Bazen hayatın yanlış tarafında olmaktansa, yalnız tarafında olmak iyidir..

Hafız Divanı kimin eseri?

Hafez The Divan of Hafez/Authors

Sadi Şirazi hangi mezhepten?

Hafız-ı Şirazi'nin Nakşibendi tarikatına mensup bir mutasavvıf olduğu kaydedilmektedir. Gazellerinde, Ahmed Cami, Kemaleddîn Ebü'l-Vefa gibi tasavvuf alimlerinin isimlerine yer verir. Hafız'ın Dîvanı, kendisinin zamanındaki hükümdar ve vezirler ile olan münasebetlerini anlamak için zengin bir kaynaktır.

Harezmli Hafız Kimdir?

Farsça şiir yazmanın edebî üstünlük görüldüğü dönemde 17.000'i aşan beyit sayısıyla oldukça hacimli bir Türkçe divan kaleme alan Harezmli Hâfız, Çağatay edebiyatının Ali Şir Nevâyî'den sonra en önemli şairlerinden biri kabul edilmektedir. Türkçeyi ustalıkla kullanır, şiirleri sade ve anlaşılırdır.

Hafız ne zaman yaşadı?

Hâfız-ı Şirâzî, gerçek adıyla Hace Şemseddin Muhammed (Farsça: حافظ شیرازی; ö. 1390, Şiraz), on dördüncü yüzyılda yaşamış İranlı şair.