Hasbelkader kelime anlamı nedir?

Kökeni Arapçadan gelen hasbelkader kelimesi Türkçede yaygın olarak değerlendirilen önemli bir sözcüktür. … Türk Dil Kurumu bu kelime için, 'tesadüfen veya rastlantı sonucu olarak' anlamı eşliğinde bilgi sağlamaktadır.

Hasbelkader ne demek örnek?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne göre hasbelkader, “Rastlantı sonucu olarak, tesadüfen, yazgıdan dolayı” anlamlarına gelmektedir. … Örnek verecek olursak; kişinin kendi gayreti ve çabası olmadan müdür olmasını: “Hasbelkader müdür oldu.” şeklinde ifade ederiz.

Hasbelkader ne demek Ekşi?

genelde bir tasita binme durumlarinda kullanilir. ornek: hasbelkader bindik deniz otobusune. farsca kader icabi demek. (ornegin: hasbelkader oldu iste, ben bir sey yapmadım.)

Hasbelkader mi?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "hasbelkader"dir. HASBELKADER NE DEMEK? Hasbelkader sözcüğü Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre; "Rastlantı sonucu olarak, tesadüfen, yazgıdan dolayı" anlamlarına gelmektedir.

Hasbelkader sozleri kime ait?

Parçanın söz ve müziğine kendi imzasını atan Sonses, "Çok mutluyum. Bir hayalimi daha gerçekleştirdim" dedi. Usta sanatçı Yıldız Tilbe ile pop müziğin genç ismi Bilal Sonses, düet yaptıkları 'Hasbelkader' şarkısının klibini de çekti.

Bilmukabele nerelerde kullanılır?

Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz. Örnek: "Hürmetler ederim. – Bilmukabele.

Keyfime keder ne demek?

istege bagli olarak, zevk icin yapilan $eyleri tanimlayan sifat. tdk'ya göre keyfekeder birleşik yazılır ve önemsiz, üzerinde durulması gerekmeyen şey anlamına gelir lakin kelimenin genel kullanımı canın nasıl istiyorsa, gönlünce gibi bir manaya tekabül etmektedir.