Peki Hava Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılıyor? Hava Bitkisini kurak yaz aylarında haftada 2-3 kere sulamalısınız. Tabi ki sulama işleminin köklerle hiç bir alakası yok, yapraklara su püskürtmek gerekiyor. Eğer serin ve nemli bir iklimde yaşıyorsanız haftada bir kere sulamanız yeterli olacaktır.

Hava bitkisi nasıl bakılır?

Hava Bitkisinin (Tillandsia) Bakımı Haftada bir kez açık havada yaklaşık 20 dakika bekletilmesi veya haftada 2-3 defa su püskürtülmesi yeterlidir. Hava bitkileri, karbon monoksiti gündüz yerine gece havadan alırlar. Bitki nemliyse etkili nefes alamaz. Bu nedenle her zaman sabah saatlerinde sulanmalıdır.

Tillandsia çiçeği nasil Sulanir?

Eğer Tillandsia Çiçeği zarar görsün istemiyorsanız sulama için kesinlikle oda sıcaklığında bir su tercih etmeniz gerekmektedir. Ayrıca Tillandsia Çiçeği'ni sulamak için tercih ettiğiniz su çeşidi de önemlidir. Bu konudaki en büyük yanlış çeşme suyu tercih etmektir. Bilindiği üzere çeşme suları klor ve kireç içerir.

Hava bitkisi nasıl yetiştirilir?

Hava bitkisinin diğer tüm iç mekan bitkileri gibi belirli bir miktarda su, ışık ve ayrıca doğru sıcaklığa ihtiyacı vardır. Bir hava bitkisi çiçeklendiğinde sağlıklı olduğunu anlayabilirsiniz. Çiçeği kuruduğunda koparın, böylelikle daha fazla çiçek açmaya ve büyümeye devam edecektir.

Tillandsia nasıl çiçek açar?

Yaprakları ince olup yapraklarının ortasından pembemsi-kırmızı yılandilini andırır şekilde bir çiçeği vardır. Aynı çiçekten daha sonra mor-mavi renkte bir çiçek daha açar. Aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever.

Tillandsia Lindenii nasıl bakılır?

En önemli bakım detayı sulama ve nem ihtiyacını karşılayabilmedir.

  1. Tillandsia susuzluğa dayanıklıdır. Suyu bünyelerinde uzun süre tutabilmeleri sayesinde susuzluğa dayanıklı bir form sergilerler. …
  2. Bitkinizi sulamak için sprey kullanabilirsiniz. Yapraklara sıkacağınız su ona iyi gelecektir.

Apr 14, 2019

Hava bitkisi ne işe yarar?

Hava bitkisi olarak adlandırılan tillandsia, kökleri ile toprağa tutunması gerekmeyen bir bitkidir. Köklerini konuk olarak yaşayacağı bitkilere veya objelere tutunmak için kullanır. Eksik kalan azot ve nem gibi faktörleri ise havadan temin eder. …

Tillandsia nasıl canlandırılır?

Eğer serin ve nemli bir iklimde yaşıyorsanız haftada bir kere sulamanız yeterli olacaktır. Tillandsia (Air Plant) sulandıktan sonra 3-4 saat içerisinde esinti ile kuruyabileceği bir ortama alınmalıdır. Uzun süre ıslak kalırsa bitki zarar görecektir.