HES kodu nasıl karekod alınır?

Hes Karekod Nasıl Alınır? Hes Kodu Sorgulama

  1. 1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir.
  2. 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. …
  3. Örnek; HES 12345678901 1234 17.
  4. 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

HES kodu barkodu telefona nasil indirilir?

Hes Kodunu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES Kodu İşlemleri bölümüne dokunup, Yeni Kod Ekle seçeneği üzerinden süresiz veya tarih seçimi sağlayarak alabilirsiniz. 1 Play Store uygulamasına dokunun. 2 Arama bölümüne Hayat Eve Sığar yazarak, arama butonuna dokunun. 3 Yükle butonuna dokunun.

Karekod akıllı telefonda nasıl okunur?

Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.

HES karekod Nedir?

Kontrollü sosyal yaşamı güvenli kılmayı amaçlayan HES Karekod uygulamasıyla devlet dairelerine, alışveriş merkezlerine, kamu binalarına, toplu taşıma araçlarına, kuaför/berber, hamam, sauna, restoran gibi iş yerlerine girişlerde gösterilmesi gereken bir nevi kimlik bilgisidir.

HES kodu PDF nasıl indirilir?

Bunun için: HES yazıp aralarda boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik No, T.C. Kimlik Seri No'nun son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı) yazarak 2023'e SMS gönderebilirsiniz. E-Devlet üzerinden ise https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi- heskodu-uretme-ve-listeleme bu link üzerinden HES kodu alabilirsiniz.

QR kodu nerede bulunur?

Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.

Karekod uygulaması nasıl yapılır?

Karekod, akıllı telefonlar tarafından okunabilen iki boyutlu bir barkoddur. İki boyutlu bir barkodda 4000'den fazla karakteri kodlamaya izin verir. Kare kodlar kullanıcı tarafından metin görüntülemek, URL açmak, adres defterine bir kişi kaydetmek veya metin mesajları oluşturmak için kullanılabilir.