Gecikmiş hgs borcunuzu, Karayolları Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden veya PTT'nin online sistemi üzerinden yatırabilirsiniz. Hgs'nizi online ödemek istiyorsanız, bu işlemi mobil bankacılık sistemini kullanarak ödeyebilirsiniz.

HGS borçlarımı nasıl öderim?

HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

E devletten HGS cezası ödenir mi?

İlk önce PTT resmi web sitesine giriş yapılır. Daha sonra ''Geçiş İhlali Sorgula'' yazısına tıklanır. Ekranda HGS cezası görüntülenir. Kredi kartı ya da banka kartı bilgileri girilerek HGS ceza ödeme işlemi yapılır.

HGS borcu ödenmezse ne olur?

Aksi takdirde aracınızı satmanız veya muayeneye götürmeniz durumunda çeşitli problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. hgs borcunuzu ödememeniz durumunda ceza tutarı her geçen ay faizlerle artar. … Son ödeme tarihi geçtikten sonra ise ceza sahibi takibe düşer.

HGS ne kadar borcum var?

HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Internetten HGS cezası nasıl ödenir?

Hgs cezanızı kredi kartıyla online ödemek için, Karayolları Müdürlüğünün geçiş ihlali sorgulama sayfasından plakanızı girerek sorgulama yaptıktan sonra, çıkan sayfada ödeme butonuna basıp kredi kartı bilgilerinizi girerek yapabilirsiniz.

HGS Ihlalli geçiş nasıl ödenir?

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.

HGS 15 gün içinde ödenmezse ne olur 2021?

2021 HGS kaçak geçiş ücreti geçiş yerlerindeki ücrete göre belirlenmektedir. Mesela siz 5 TL olan bir gişeden geçiş ihlali yaptınız ve 15 gün içerisinde bakiyenize ödeme yapmadıysanız, geçiş ücretinin tam 11 katı yani 55 TL cezai işlem uygulanmaktadır.