Histeroskopi ile polip ameliyatı ne zaman yapılır?

Birden fazla polip varlığında veya rahim içi yer kaplayan lezyon miyom, rahim içi yapışıklık, rahim perdesi vb gibi durumlar ise operatif histeroskopi ile ve hastane şartlarında işlemin yapılması daha uygundur.

Polip histeroskopi nasıl yapılır?

Histeroskopi, vajinal yoldan rahim ağzı kanalından özel aletlerle, rahime girilerek yapılır. İşlem öncesinde hastaya ilaç verilerek rahim ağzının açılması operatif histereskopi işlemlerinden önce bazen gerekebilir.

Histeroskopi sonrası kaç gün dinlenmeli?

Histeroskopi sonrası nelere dikkat etmek gerekir? Cerrahi histeroskopide yapılan işleme bağlı olarak vajinal kanama 1 hafta devam edebildir. 3 gün dinlenmenizi öneririz.

Polip ameliyatı kaç günde iyileşir?

Bu süreç, doku hasarını takiben, 3 saat içinde gerçekleşmeye başlar. 12 saat içinde pıhtılaşma meydana gelmektedir. Doku hasarının gelişimiyle beraber 2 veya 3.günde tamir süreci başlar. 3 ya da 5 günde iyileşme başlar ve 3 ya da 4. haftalarda iyileşme tamamlanır.

Histeroskopi ameliyatı zor mu?

Histeroskopi ameliyatı, genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilmektedir. Bu bakımdan ameliyat sırasında ağrı yaşanması söz konusu olmamaktadır. Rahim içerisinde mevcut olan sorunların tespitini, cihaz desteği ile daha kolay ve işlevli hale getiren histeroskopi uygulamasının çeşitli nedenleri olabilmektedir.

Histeroskopi acı verir mi?

Histeroskopi uygulaması genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle herhangi bir ağrı ya da acı duyulmamaktadır.

Poliplerin alınması şart mı?

Poliplerin çoğu iyi huylu yapılardır fakat polipler nedeniyle nadiren rahim kanseri gelişebilir. Bu nedenle bahsedilen şikayetlere yol açan veya rahim kanseri açısından riskli görülen polipler cerrahi olarak çıkarılmalıdır.