Hizmet pasaportu harcı ne kadar?

Gri pasaport için harç ödemesi yapmanıza gerek yoktur. Gri pasaportluların tek ödemesi gereken 2022 yılı için defter bedeli olan 225 TL'dir.

Öğrenciler hizmet pasaportu alabilir mi?

ÖĞRENCİLER İÇİN GRİ PASAPORT (HİZMET PASAPORTU) İŞLEMLERİ (Akademik ve İdari personelin Personel Dairesi Başkanlığına başvurması gerekmektedir.) Öğrenci İşleri'nden alınan Öğrenci Belgesi (Son 1 hafta içinde alınmış olmalıdır.) Hizmet Pasaportu Formu doldurulur ve Rektör Yardımcısı tarafından imzalanır.

Kimler pasaport alamaz 2021?

İşte pasaport alma şartları: Harici olarak yurt dışı çıkış yasağı bulunan kişi daha önceden bir pasaport sahibi olsa da yine de yurt dışına çıkamaz. -Haklarında çeşitli sebeplerden dolayı arama veya yakalama kararı olan kimseler pasaport alamamaktadır. -Boşanma davası süren kişiler de pasaport alamamaktadır.

Muhtarlara hangi pasaport verilir?

Mahalle ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yapılacak sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması öngörülen teklif yasalaştığı takdirde, muhtarlar şehir içi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek ve bir dönem görev yapan muhtarlara hususi (yeşil) pasaport alma imkânı sağlanacak.

10 yıllık pasaport harcı ne kadar?

Yılbaşından itibaren pasaport defteri 180 liradan 225 liraya çıkacak. 6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL'den 309 TL'ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL'ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL'ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL'ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL'den 1478 TL'ye yükselecek.

Hizmet pasaportu kaç yıllık?

Hizmet Pasaportunun Süresi Gri pasaport, çoğunlukla 5 yıllık olarak çıkarılır ve göreve çıkılacak ülkenin vizesini de kapsar. Görev bittikten sonra ise pasaport, alınan kuruma geri verilir. Kurum da il nüfus müdürlüğüne pasaportu teslim eder.

Hizmet pasaportu kimler alabilir?

Hizmet Damgalı Pasaportu hak sahibinin yanında eşine, reşit olmayan çocuklarına, reşit olup ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli olmayan, iş sahibi olmayan, öğrenimine devam eden ve 25 yaş sınırını aşmamış çocuklarına hizmet pasaportu verilir.