Son Akşam Yemeği ya da Son Yemek (İngilizce: The Last Supper, İtalyanca: Il Cenacolo or L'Ultima Cena), Hristiyan inanışına göre İsa'nın çarmıha gerilmesinden önceki akşam havarileriyle yediği son yemek.

Hz isa’nın havarileriyle yediği son akşam yemeğine ne denir?

1495 yıllarında Ludovico, Milano'nun Santa Maria delle Grazie Manastırı içindeki yemekhane arka duvarına yapılacak olan "The Last Supper (Son Akşam Yemeği)" resmi için Leonardo da Vinci görevlendirildi.

İsa’nın son akşam yemeğinde kaç kişi var?

Konusunu kuşkusuz Kutsal Kitap'tan almış olan bu sahnede masa başında oturan on üç kişiyi görürüz. Bunlar İsa ve on iki havarisinden başkası değildir.

İsa’nın Son Akşam Yemeği Yahuda hangisi?

Onların önünde, yüzünü sadece yandan görebildiğimiz sakallı figür ise hain Yahuda İskariot (Judas). İsa'yı ele veren o olduğu için elinde bir gümüş kesesi tutuyor.

İsa’nın Son Akşam Yemeği nerede?

Leonardo Da Vinci'nin ünlü "Son Akşam Yemeği" tablosu Milano'daki Santa Maria delle Grazie Kilise ve Manastırı içerisinde yer almaktadır.

Son akşam yemeğindeki kadın kim?

İsa ve Meryem arasında oluşan V işaretinin de paganların kadın sembolü olduğu bilinmekte. Ancak eğer o kişi Magdalalı Meryem ise masada havarilerden biri eksiktir. O da Yuhanna. Başkalarının yaptığı Son Akşam Yemeği tablolarında da Yuhanna gençliğinden dolayı feminen olarak çizilmiştir.

Son akşam yemeğinde ne yendi?

Leonardo'nun Mona Lisa'dan sonra en ünlü eseridir. Son Akşam Yemeği'inde İsa ve Havarileri Kutsal Kase'den şarap içiyorlar ve ekmek yiyorlardı. Ancak resimde kâse ve şaraplı ekmek görülmemesi Hristiyan dünyasında yıllardır tartışma konusu olmuştur.

Son Akşam Yemeği fresk mi?

3. "Son Akşam Yemeği" bir fresk değil! Freskler duvarın üzerine ıslak sıva tekniği ile yapılan resimlere deniyor. 'Son Akşam Yemeği' ise böyle yapılmadı.