Hüseyin Yılmaz (13 Ağustos 1924, Acıpayam, Denizli, Türkiye-7 Ocak 2013, Cambridge, Massachusetts, ABD) Türk fizikçi ve bilim insanıdır.

Prof Dr Hüseyin Yılmaz Kimdir?

1926 yılında Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dünyaya gelen Hüseyin Yılmaz, okula gidemedi ve çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağladı. … Hüseyin Yılmaz, geliştirdiği ve adını verdiği kütleçekim teorisi ve fizik bilimine yaptığı önemli katkıları geride bırakarak, 2013 yılında hayata veda etti.

Siri nin mucidi kim?

Bugün dünyada çok popüler olarak kullanınan Siri, Google Now, Cortana gibi bütün programlardaki sesli komut sistemin mucidi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'dır…

Prof Dr Hüseyin Yılmaz hangi hastanede?

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi | Resmi Web Sayfası » Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ.

Prof Dr Hüseyin Yılmaz nereli?

Hüseyin Yılmaz (13 Ağustos 1924, Acıpayam, Denizli, Türkiye-7 Ocak 2013, Cambridge, Massachusetts, ABD) Türk fizikçi ve bilim insanıdır.

Hüseyin Yılmaz neyi icat etti?

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden fizik profesörü olarak mezun oldu. 1958 yılında fonksiyon teorisinde bulduğu eksikleri Albert Einstein'e yazdı fakat mektup ulaşmadan Einstein öldü. Bunun üzerine bulgusunu bir bilim dergisinde yayınladı. Bu bulgulardan yola çıkarak Yılmaz kütleçekim teorisini buldu.

Siri ilk ne zaman çıktı?

Siri, iOS 5'ten itibaren iOS işletim sisteminin bir parçasıdır. Siri'nin ilk yayınlanma 4 Ekim 2011′ dir. iPhone 4S'e, 2012 yılının Mayıs ayında iOS 5.1.1 ile 3.Nesil iPad'e, aynı yılın Ekim ayında ise 5.Nesil iPod Touch'a eklenmiştir. Ekim 2012 ve sonrasında üretilen bütün Apple cihazlarında Siri yer almaktadır.

Dr Fahrettin Acar hangi hastanede?

Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Acar Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde çalışıyor.