Icra dosyası takibi nasıl yapılır?

İlk olarak e-devlet https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden giriş sağlamanız gerekiyor. Ardından Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri başlığından Adalet Bakanlığı listesinde yer alan icra dosyası sorgulama tıklayarak hakkınızda bulunan icraları görüntüleyebilirsiniz.

Icra dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle icra dosyası takibi yapabilmek içi e-devlet Kapısı'na yani https://www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Ardından Adalet Bakanlığının e-devlet içindeki sayfasına giderek listelenen hizmetler arasından icra dosyası sorgulamasını bularak işleminizi yapabilirsiniz.

Kaç tl altına icra takibi yok?

Bunun yanında Yargıtay'ın içtihadı birleştirme kararı olmadığı sürece, 3300 TL altındaki alacaklar için de icra takibi başlatılabilir.

Icra dosyası e Devlete ne zaman düşer?

İcra dosyaları zaman aşımı 2019 kapsamında icra dosyası aktif olarak açık olsa dahi, araç hacizleri bir sene, gayrimenkul hacizleri ise 2 sene boyunca satılmaz ise hacizler düşer. Yargıtay kararlarına göre ise haciz isteme hakkı, ödeme emri tebliğ tarihinden itibaren bir sene geçtiğinde düşer.

Icra tebligatı geldikten kaç gün sonra icra gelir?

Bu neden İcra Kaç Günde Sonuçlanır sorusu şu şekilde cevaplanabilir, İcra takibinde tebligat ile gönderilen ödeme emrinin borçlunun eline ulaşmasından itibaren yani 10 günlük yasal süresi içerisinde sonuçlanabilir.

Uyap icra dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.