Tirmizi'nin hadis kitabında anlattığı hadislerinden birinde işlerin rast gitmesi için dua olarak bu duaya rastlanır: “Allahümme hır li uehter U.Vela telkini ala ihtiyari”. Anlamı ise şöyledir: Allah'ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle. Allah'ım beni kendi başıma bırakma.Jan 24, 2022

Bir işin olması için hangi esma?

İşte Dilek duası okunuşu… Estagfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel'azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh.

Bir şeyi çok istiyorum hangi duayı okumalıyım?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.

Zihin açıklığı için hangi dua okunur?

ZİHİN AÇIKLIĞI DUASI Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyake na'büdü ve iyyakenesta'in.(2) İnna fetahna leke fethan mubina.

89 Esma nedir?

89– El-Mugnî: "Müstağni kılan." 90- El-Mâni: "Dilemediği şeyi engelleyen." 91- Ed-Dârr: "Zarar verenleri yaratan." 92- En-Nâfi: "Fayda verenleri yaratan."

Sevilmek için hangi esma okunur?

Bu salavat ve esmayı okumaya devam eden kimseler insanlar tarafından sevilir ve hürmet görür. Kalplerin sevgilisi olur. Okunacak salavat ve esma: “Salli ve sellim ve bârik yâ vedûdü alel elifi rûhıl ervahı ve sirril vücud.” Manası: ” Ey vedûd olan Rabbim!

En çabuk hangi dua kabul olur?

“Bismillahirrahmanirrahim.Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym.Allahümme inni es'elüke ya Kadimü.Ya Daimü,Ya Ferdü. Ya Vitru.Ya Ehadü.Ya Samedü.Ya Hayyü. Ya Kayyumü. Ya zel celali vel ikram.Fe in tevellev fekul hasbiyallahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym.”

Hangi ismiyle dua edilirse kabul olur?

"Bu kimse, Allah'ın ism-i a'zâm'ı ile dua etti ki ism-i a'zâm ile dua edildiğinde Allah bu duayı kabul eder ve bu isimle istenince Allah verir" (Hâkim, De'avât, I, 504; Ebû Ya'lâ, Zikir ve Dua, No:1124) buyurdu.