Iskender Evrenesoğlu neden öldü?

ABD'de yaşayan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı (MİHR) kurucusu İskender Erol Evrenesoğlu, beş gün önce solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti. 86 yaşında hayatını kaybeden Evrenesoğlu için bugün memleketi Bursa'da cenaze töreni düzenledi.

Iskender Evrenesoğlu cenazesine kaç kişi katıldı?

AMERİKA Birleşik Devletleri'nde (ABD) 5 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden, kamuoyunda 'sahte peygamber' olarak tanınan İskender Erol Evrenosoğlu (86), Bursa'da toprağa verildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze namazına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Iskender Evrenesoğlu hangi tarikat?

Kendinin peygamber olduğunu iddia eden, kendini sözde 'resul' ve 'mehdi' olarak tanıtan İskender Evrenesoğlu aynı zamanda Mihr Tarikatı'nın kurucusudur. 1942 yılında doğmuştur. İskender Evrenesoğlu kimdir sorusunun cevabı ve hayatı…

Evrenesoğlu öldü mü?

Bir dönem kendisinin Peygamber olduğunu iddia ederek kamuyonu safsatalarıyla meşgul eden İskender Evrenesoğlu, uzun yıllardır yaşadığı ABD'nin Virginia Eyaleti Norfolk kentinde öldü.

Evrenesoğlu’nun yerine kim geçti?

Mihr tarikatını bundan böyle Cabbar Boran yönetecek. 'Sahte peygamber' İskender Evrenesoğlu'nun, ölümünden kısa bir süre önce yerine geçecek isim için vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Yeni Akit'te yer alan habere göre, Evrenesoğlu'nun yerine geçmesini istediği kişinin Cabbar Boran olduğu öğrenildi.

Evrenesoglu kimdir?

Kendinin peygamber olduğunu iddia eden, kendini sözde 'resul' ve 'mehdi' olarak tanıtan İskender Evrenesoğlu aynı zamanda Mihr Tarikatı'nın kurucusudur. 1942 yılında doğmuştur. … Evrenesoğlu çesitli kelime oyunlarına başvurarak kendisinin kitaplı bir resul olduğunu ama peygamber olmadığını söylemektedir.

Peygamberlik iddiasında bulunan yalancı peygamber kimdir?

Esved el-Ansî, peygamberlik iddiası ile ortaya çıktıktan yirmi beş gün sonra San'a'ya, birkaç ay içinde de Yemen'in hemen hemen tamamına hâkim oldu. Resûlullah onu İslâmiyet'e davet etmek için Cerîr b. Abdullah el-Becelî'yi gönderdi, fakat olumsuz cevap aldı.