İktisat bölümü bitirince ne olunur?

İktisat bölümü mezunları, devlet bankaları, vergi daireleri ve devletin ekonomi ile ilgili her biriminde görev alabilme imkanına sahiptirler. İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNLARI NEREDE ÇALIŞIR? Bu bölümden mezun olana adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, denetmen ve müfettiş olarak işe girebilirler.

Istanbul üni iktisat fakültesi hangi bölümler var?

Fakültemizde bünyesinde İktisat Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Maliye Bölümü, Ekonometri Bölümü, İşletme Bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Yönetim Bilişim Sistemleri (2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için öğrenci kabul edecektir) olmak üzere …

İktisat nedir ne iş yapar maaşı?

Mesleğe yeni başlayan kişiler ortalama 3 bin TL maaş alırken, tecrübe kazanıp doğrudan bölüm ile alakalı sektörlerde bulan kişilerin maaşları ise, 5000 TL civarındadır. Kişinin kendini geliştirerek çalışmış olduğu kurumda yönetici olması halinde, alacağı maaş da doğal olarak daha yüksek olacaktır.

İktisat bölümü kaç yıllık?

İktisat (4 Yıllık) 2021 yılı taban puanları ve başarı sıralamaları listesini sizlerle paylaşıyoruz. Puanlar geçen yıla (2020) ait olup son yerleştirme puanlarıdır. TYT ve YKS sınavı neticesinde gelen puanınıza göre tercih listesi oluşturabilirsiniz.

İktisat bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Özel sektörde yeni işe başlayan İktisatçı maaşları, yaklaşık 4.300 TL olmaktadır. Ortalama tecrübeye sahip bir ekonomist minimum ortalama 6.000 TL, maksimum ise 17.000 TL maaş alabilmektedir. Kamuda çalışan iktisat mezunu maaş ortalaması ise 7.000 TL ile 18.000 TL arasındadır.

İktisat mı daha iyi işletme mi?

İktisat, biraz daha teoriktir. Gerçekten işin bilim tarafında yer alır. Yönetebilme bilimi olarak adlandıracağımız işletme ise daha çok saha içinde çalışır, işin pratiği ile ilgilenir.

Istanbul Üniversitesi iktisat bölümü hangi kampüste?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
Kuruluş14 Aralık 1936
DekanProf. Dr. Sayım Yorğun
Dekan YardımcısıDoç.Dr.Hakan Bektaş Dr.Öğretim Üyesi Serdar Serdaroğlu
Bulunduğu yerBeyazıt, Fatih, İstanbul