E-Devlet üzerinden işe giriş tarihi sorgulama; İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız. Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.

SGK işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?

Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.

SGK ilk işe giriş tarihi ne demek?

Hizmet dökümünüzün üzerinde yer alan "Dönem / Ay" bölümünün altında yazan tarih işe başladığınız tarihtir. Örneğin "199807" yazıyorsa bu 1998 yılının yedinci ayı yani Temmuz ayı anlamına gelmektedir.

Iş çıkışı verildiğini nasıl öğrenebilirim?

Kendisi adına yapılmış olan giriş – çıkış işlemlerini sorgulamak isteyenlerin kullanması gereken bağlantı şudur: https://www.turkiye.gov.tr/ sosyal-guvenlik-4a-ise-giris-cikis-bildirgesi. Bu bağlantı ile SGK işe giriş bildirgesi sorgulama işlemleri kısa sürede halledilebilir.

Sigortada ilk işe giriş tarihi önemli mi?

Emeklilik açısından sigorta başlangıç tarihi, kişi adına ilk defa SGK'ya çalışma süresi bildirilen gündür. Bu nedenle emeklilik işlemleri staj sigortasının başladığı tarih değil, ilk defa prim ödenen tarih olarak dikkate alınır.

SGK Ne zaman sistemde görünür?

Belirtilen statüde istihdam edilen sigortalılar da çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını SGK ya bildirirler. Ancak, sigortalının kendisini bildirmemesi aleyhine delil teşkil etmez.

Sigorta girişimi nasıl görebilirim?

E-Devlet ile sigorta girişinizi öğrenmek istiyorsanız öncelikle PTT aracılığı ile bir E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından E-Devlet resmî sitesine giriş yaparak ''4A Hizmet Dökümü'' metnini arama robotuna yazmalısınız. Karışınıza son 6 içerisinde girilen ''Özet Hizmet Dökümü'' çıkmaktadır.

Ilk işe giriş tarihi kaç gün olmalı?

Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi veren işyerlerinde, sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların sigortalı işe giriş bildirgesi en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde verilmesi gerekmektedir.