SGK işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?

Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.

SGK girişi olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sigorta işe giriş tarihi nedir?

İşe giriş tarihi ile primlerin ödenmeye başladığı tarih farklı ise, ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına tabi prim ödenmeye başlanan tarih sigortalılık süresinin başlangıcı olarak alınır. … Bu bağlamda, sigorta başlangıç tarihiniz adınıza uzun vadeli sigorta kollarına ilk defa prim ödendiği 9 Eylül 2006 tarihi olur.

SGK Ne zaman sistemde görünür?

Belirtilen statüde istihdam edilen sigortalılar da çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını SGK ya bildirirler. Ancak, sigortalının kendisini bildirmemesi aleyhine delil teşkil etmez.

Ilk işe giriş tarihi ne demek?

Emeklilik için ilk kez sigortalı olunan tarihin gün, ay ve yıl olarak bilinmesi şart. … Bu nedenle emeklilik tarihi hesaplanırken staj girişi değil, ilk kez uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenen tarih baz alınır. Yani staj girişi değil, işe giriş tarihi esastır.

SGK durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

Sigortada ilk işe giriş tarihi önemli mi?

Emeklilik açısından sigorta başlangıç tarihi, kişi adına ilk defa SGK'ya çalışma süresi bildirilen gündür. Bu nedenle emeklilik işlemleri staj sigortasının başladığı tarih değil, ilk defa prim ödenen tarih olarak dikkate alınır.