İŞKUR’a nasıl kayıt yapabilirim?

İŞKUR'a kayıt olabilmeniz için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linke tıklayarak İŞKUR giriş sayfasına gidin. Ardından İş Arayan kısmından üye ol seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan üyelik sözleşmesini okuyup onaylamanız gerekmektedir.

İŞKUR’a nasıl kayıt olunur 2021?

Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.

İŞKUR kayıt belgesi nasıl alınır?

Bunun için size en yakın İŞKUR merkezine gidebilir ya da https://esube.iskur.gov.tr linkinden internet üzerinden de kayıt olabilirsiniz. Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra yine merkezden iş arayan kayıt belgesini almak istediğinizi beyan ederek kısa bir süre içinde belgenizi alabileceksiniz.

İnternet üzerinden İŞKUR’a Nasıl Başvurulur?

İnternet şubesinin ana sayfasında yer alan “iş arayan” seçeneğine giriş yaparak özgeçmiş oluşturabilirsiniz. CV oluştur bölümü üzerinden istenilen bilgileri girebilirsiniz. Size uygun olan iş ilanlarını aramak için İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan iş bulma formunu doldurabilirsiniz.

E devletten İŞKUR kaydı nasıl yapılır?

İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

İŞKUR kayıt için ne gerekli?

İşkur İş Arayan Kaydı Nasıl Yapılır İşkur Başvuru İçin Gerekli

  • 1- 3 adet vesikalık fotoğraf.
  • 2- İkametgah İlmuhaberi (e- devlet)
  • 3- Kimlik fotokopisi.
  • 4- Sağlık raporu ( Aile Hekimliğinden olabilir)
  • 5- Adli sicil raporu (e- devlet)
  • 6- Aile durum belgesi.
  • 7- IBAN numarası (herhangi bir banka olabilir)

Sigortalı çalışırken İŞKUR’a başvuru yapılır mi?

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşların en çok sorduğu soruların başında 'ailede sigortalı çalışan sosyal yardıma engel mi? ' sorusu geliyor. İl Müdürü Canbolat böyle bir durumun olmadığını, sigortalı çalışanın da sosyal yardım alabileceğini belirtti.