Kafamda Bir Tuhaflık gerçek mi?

Orhan Pamuk yeni romanı Kafamda Bir Tuhaflık'ta aslen boza satıcısı Mevlut Karataş'ın hayatını anlatsa da, 1969-2012 yılları arasına yayılan bir değişimin öyküsünü anlatır esasında. Yazarın oldukça detaylı ve akıcı üslubu ile İstanbul'un dönüşümüdür gerçek özne.

Mevlut hangi romanın kahramanı?

Kafamda Bir Tuhaflık romanının baş karakteri Mevlut da 1969'dan 2012 yılları arasında gittikçe artan bir hızla değişen, dönüşen ve büyüyen İstanbul manzarası ile çevrilidir. Ancak bu İstanbul daha önceki Pamuk romanlarından farklıdır, örneğin başrolde Boğaziçi yoktur.

Kafamda Bir Tuhaflık Var kimin eseri?

Kafamda Bir Tuhaflık hem bir aşk hikâyesi hem de modern bir destan. Orhan Pamuk'un üzerinde altı yıl çalıştığı roman, bozacı Mevlut ile üç yıl aşk mektupları yazdığı sevgilisinin İstanbul'daki hayatlarını hikâye ediyor.

Orhan Pamuk veba geceleri ne zaman çıkacak?

Veba Geceleri, Orhan Pamuk'un 23 Mart 2021'de yayımlanan romanıdır. Orhan Pamuk Veba Geceleri'nden ilk kez Kitap-lık dergisinin 199. sayısında bahsetti ve eserinin bir Doğu-Batı romanı olacağını söyledi.

Kırmızı saçlı kadın ne anlatıyor?

Kırmızı Saçlı Kadın Romanının Konusu Babası tarafından terk edilen Cem'in kuyucu çırağı olarak gittiği Güngören'de Mahmut Usta ile kuyu kazarken öğrendiklerini, Güngören'de gördüğü kırmızı saçlı kadın'a aşık olmasını ve Güngören'de yaşadığı tüm bu olayların geri kalan hayatını şekillendirmesini anlatır.

Masumiyet Müzesinin sonunda ne oluyor?

Masumiyet Müzesinin son cümlesi ise Kemal'in “ herkes bilsin çok mutlu bir hayat yaşadım. “ cümlesidir. Bu sözleriyle Kemal tanıdıklarına ve dostlarına bir mesaj vermek istiyor. Çünkü Füsun'un aşkıyla ve ölümüyle kendini yıllarca harap eden Kemal'i çevresi mutsuz bir hayat sürüyor ve sürdü diye değerlendiriyordu.

Orhan Pamuk Veba Geceleri ne anlatıyor?

Orhan Pamuk ve Son Romanı Veba Geceleri Yazarın kendi ifadesiyle ; “…Veba Geceleri bir Osmanlı adasındaki salgını durdurmak isteyen bir takım insanın vebayla ,adadaki gelenekler ve kültürle ve sonunda birbirleriyle savaşlarının ,yaşadıkları aşkların ve korkularının hikayesidir…